Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kaodajevazno

Marketing

Volontiranje

«Putniče, nek' ti mudrost osvjetljava puteve, a srce inspirirano ljepotom nek povede te do istine.»

Ovo su riječi koje se nalaze na početnoj stranici «Eko centra Caput Insulae Beli» i njima bih htjela uvesti vas u ovaj post.

Image Hosted by ImageShack.us

«Eko-centar Caput Insulae - Beli (ECCIB) nevladina je i neprofitna udruga čija je misija očuvanje prirodne raznolikosti, izvornih vrijednosti i kulturno povijesnog nasljeđa otoka Cresa.

Udruga ima posebnu ulogu u spašavanju mladih supova koji padnu u more, ili se pronađu bolesni ili ranjeni. Stoga je iza zgrade ECCIB-a podignuto oporavilište za bjeloglave supove u kojem se ozlijeđeni supovi oporavljaju do ponovnog puštanja u prirodu.

ECCIB provodi i projekt revitalizacije Tramuntane čiji je cilj očuvanje tradicionalnog života i izvornih vrijednosti Belog i okolice, te njegov održivi razvitak. U provedbi pojedinih programa uključen je veliki broj domaćih i međunarodnih volontera i sudionika ljetnih škola za zaštitu prirode. Zainteresirani se uključuju u projekte, čime značajno doprinose ostvarivanju misije udruge, a to je zaštita prirodnog i kulturno povijesnog nasljeđa otoka Cresa, Tramuntane i mjesta Beli. Ujedno, kroz volonterski rad i sami se obogaćuju iskustvom i novim spoznajama o bogatstvu i vrijednostima ovog prostora.»

(preneseno da stranice eko centra)

Udruga provodi i druge aktivnosti,no ja ih ovdje nisam navela.
Ono što mene trenutačno zanima jest volontiranje pa bih htjela i vas malo upoznati s tim.
Dakle,volontirati se može tokom cijele godine.Volontirati može svatko od 16 godina pa nadalje i tko voli prirodu i životinje.Najkraći period volontiranja je tjedan dana,a može se ostati i duže.Plaća se hrana,40 kn dnevno i smještaj(4 sobe,svaka soba ima 8 ležajeva,4 su kupaonice, velika kuhinja i blagovaonica.).

Smještaj:

srpanj i kolovoz

1 tjedan - 280 kn
2 tjedna - 500 kn
3 tjedna - 700 kn
4 tjedna - 880 kn

lipanj i rujan

1 tjedan - 140 kn (20kn/dan)

ostali mjeseci

participacija se ne plaća - 0 kn



Prenosim još neke informacije o samom volontiranju,odnosno radu:

ŠTO SE KOD VAS RADI?

U Eko-centru se štiti i čuva raznolikost prirode te pridonosi očuvanju autohtonih vrijednosti. Mi štitimo prirodno-kulturne vrijednosti otoka Cresa. Naš glavni program je aktivna zaštita bjeloglavih supova a kroz 6 volonterskih programa i vi ih štitite zajedno s nama.
Svaki program ima svoj radni sadržaj:
1.program zaštite bjeloglavih supova,
2. obnavljanje gromača,
3. spašavanje slatkovodnih lokvi,
4. uređivanje eko staza,
5. rad s turistima,
6. pomoć lokalnom stanovništvu.

KOJE JE MOJE "RADNO VRIJEME" ?

Radno vrijeme ovisi o programu u kojem sudjelujete.Uglavnom je ono od 9 do 13 sati.


Ovo mi se čini veoma privlačnim i interesantnim.Jedna je djevojka pisala o svojem iskustvu na jednom forumu i stavila je slike.Oduševilo me sve to i počela sam razmišljati o tome.
Na njihovoj stranici možete se prilično dobro informirati,pogledati slike i ako imate kakvo pitanje i postaviti ga
Ozbiljno razmišljam da odem tjedan-dva na Cres u četvrtom mjesecu,uoči Uskrsa jer su onda školski praznici.Bilo bi to jedno lijepo iskustvo koje bi mi vjerujem puno značilo.
Moram se samo raspitati o prijevozu za Beli i javljam se!


Bilo bi jako zanimljivo,i meni veoma drago kada bi još netko od vas,dragi prijatelji,odlučio doći pa da zajedno doživimo to iskustvo :-)

Ako ste zainteresirani,pogledajte stranicu Eko-centra

Post je objavljen 10.02.2007. u 11:01 sati.