Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Druga margina


Carla_del_Ponte_Croatia
Carla del Ponte na jutarnjoj kavi u Sheratonu dobila je friške informacije iz Jutarnjeg i Večernjeg lista (snimljeno nokiom 2 megapixela)


Drugi dan izvanredno organizirane Međunarodne konferencije o suočavanju s prošloću, sve čestitke Vesni Teršelić, razgovarao sam s Danijelom Ivinom o Bruni Bušiću, Franji Tuđmanu i Dobroslavu Paragi. Prethodno su Ivin i Slobodan Šnajder raspravljali o Milovanu Đilasu i Josipu Brozu Titu.

Kao što sam mu obećao juče spojio sam Šnajdera s Vjerom Solar. Naš ugledni pisac iskreno cijeni hrabrost i žrtvu običnih ljudi u "suočavanju s prošlošću".

S Ivanom Zvonimirom Čičkom, prvi predsjdnikom HHO-a nisam razgovarao. Slabo ga se dalo i vidjeti. Bilo je važno da izroni na vrhuncu fotografskog bljeskanja po Carli del Ponte i pred kamerama ju izgrli. Čičkov zagrljaj kao da je trebao pokazati da je i on imao udjela u Carlinom obavljenom poslu.

Eto, što je ironija sudbine. Ja se nisam ni pozdravio s Carlom del Ponte, a optužen sam od POA-e da surađujem s Haagom, a Čičak se grli s Glavnom tužiteljicom, a u izvrsnim je odnosima i sa šefom SOA-e Tomislavom Karamarkom.

U vrijeme kad su me uhodili pod sumnjom da surađujem s Haagom, MI6-om, BND-om na otkrivanju kretanja odbjeglog Ante Gotovine imao sam i "tajni" sastanak sa Čičkovom dobrom prijateljicom, dopisnicom Der Spiegla iz Beograda, Renate Flottau. Nekim pukim slučajem u stol nedaleko našeg u kafeu hotela "Westin" sjeo je i sad već poznati menager za prinove u SOA-i, nekadašnji producent HTV-a i aktualni djelatnik EPH-a, Zvonimir Sunara Suki. Gospođa Flottau odavno se navikla na balkanske špijunske zasjede. Ankica Tuđman spominje gospođu Flottau i njena muža kao prve novinare koji su 1979. posjetili Franceka nakon objavljivanja intervjua na Švedskoj televiziji, koji ga je kasnije stajao zatvora. Ankica o Flottauovima piše ružno. Navodno im je Francek rekao da su nakon tri mjeseca provedena u Beogradu naučili puno toga.

A Orhideja Martinović, tajnica HHO-a u Čičkovo vrijeme, veselo je jutros čavrljala sa sadašnjim predsjednikom najutjecajnije hrvatske udruge za zaštitu ljudskih prava, Žarkom Puhovskim. Iznenadila me vijest da će Puhovski uskoro napustiti mjesto predsjednika HHO-a, a da bi ga mogao naslijediti Danijel Ivin. Vidjet ćemo.

Nikiforov_Bajic
Savjetnik za politička pitanje Glavne haaške tužiteljice Anton Nikiforov bistri dojmove o večeri kod predsjednika Mesića s Glavnim državnim odvjetnikom RH Mladenom Bajićem


Pored glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, još je priličan broj boraca za ljudska prava došao iz Splita: Pero Jurišin, Dražen Lalić, Semina Lončar, Ivica Vojko... A kad bi im se u razgovor umiješao Saša Kosanović, jasno biste čuli razliku između spliskog i imotskog.

A kako će splitski Feral nastaviti pisati o temama koje se bave suočavanjem s prošlošću nakon što ga kupi Pavićev EPH biti će zanimljivo za promatrati. Nadati se je da će WAZ nastaviti njegovati pluralistički pristup uređivačkim koncepcijama svojih izdanja kakav trenutno možemo vidjeti u slučaju Mirka Ilića. Savjetnik u EPH Denis Kuljiš napao je Ilića, povodom posla s grafičkim preuređenjem beogradskog dnevnog lista Politika, u suvlasništvu njemačkog WAZ-a. U zadnjem Feralu očitali su bukvicu Kuljišu jer broji krvna zrnca Iliću. Dakle, ako ima medijskog pluralizma u jednom poduzeću, zašto ga ne bi bilo u cijeloj zemlji, pogotovu s toga jer to poduzeće ima skoro sve medije u Hrvatskoj, a i šire.


Post je objavljen 10.02.2007. u 00:09 sati.