Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/idemisenegde

Marketing

Planski1.
Crno vino. Odvezla se na sremsku stranu, kod deda Živice u podrum. Tj. postoji podrum i postoji podrum podrum. U ovaj «dupli» se ulazi sa kredibilitetom, koji samo deda Živica, na nimalo logičan način, ispod one svoje nakrivljene kape, dodeli. Mislim da je čak i najveći skupljač reklamnih kačketa koje mu ljudi donose, a inače ih po prijemu, uredno bacaju. Nikad ga do sada nisam videla sa istim. Doduše, ne srećemo se često, ali za ovo poznanstva i mojih silazaka u podrum podrum, deda Živica je uredno manekenisao sa svim lokalnim a i šire, malim i srednjim preduzećima, naštampanim na kačketima vrištećih boja!
Mora se tu malo posedi. I popije po jedna čaša mladog vina.
Kako mu on tepa: uspava ko jagnje, a drma ko groznica!
Pitanje: a kad će deca?
Nikako, ali nikako ne odgovoriti na pitanje pitanjem: a čija? Ne razume se on u stres i pogrešne izbore pa uvek pita: A šta ti je ono zbog čega tebe tako nema!?
Kako tom čoveku pod žutim kačketom sa vezom nekog lovačkog udruženja da odgovorim a da nije glupo? Mogla bih celom svetu da dignem srednji prst i kažem: nema se vremena, ali njemu nema laganja. Cokće, vrti glavom levo desno, dok se spuštamo u podrum podrum, i mrmlja sebi nešto u bradu.
I obavezno se to na kraju završava sa: eeeeeee, deco deco...
Ako dolaziš samo u podrum, ta pitanja izostaju.
Ali i dobro vino.

Planski2.
Odvrnuti norvežane. Terje Rypdala. Preseći sa Garbarekom. I Nilsom. I tako to mixovati. I tu neki spreman disk svetske ciganske muzike. Za kasnije. Smuljati feta sir sa svim i svačim. Čisto zbog vina. I nešto dimljeno. Najaviti hedonizam. Ali samo najaviti.
Ostatak večeri ni reči.
Dosta brate za ovu nedelju. Radnu.




Post je objavljen 09.02.2007. u 19:14 sati.