Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Bernhardovi 'Imitatori glasova' na daskama Teatra ITD



U kazalištu Teatar &TD u ponedjeljak, 12. veljače, 2007. održati će se premijera predstave ''Imitatori glasova'' prema motivima zbirke pripovjedaka Thomasa Bernharda. Za premijeru je ulaz ograničen, a predstave će se održati 13., 14., i 15. veljače.

Tekst za predstavu napisale su Jelena Kovačić i Anica Tomić koja je i redateljica.
''Imitatori glasova'' nastali su u produkciji METAR60 i udruge KUFER čija je primarna djelatnost pomaganje mladim redateljima da se afirmiraju.

Scenarij predstave ''Imitatori glasova'' inspiriran je kratkim Bernhardovim proznim skicama koje kontrapunktirane istinitom poslijeratnom pričom zabilježenoj na našim područjima doživljavaju niz transformacija. Istinita priča o susretu i prepoznavanju četiri čovjeka petnaest godina nakon njihova posljednjeg susreta postaje okvir koji kao temeljnu situaciju postavlja klaustrofobičnu situaciju piknika.
Unutar toga Bernahrdove priče služe prikrivanju osobne priče samih likova, a samo njihovo množenje uzrokuje svojevrsnu nervozu kroz koju se odnosi i funkcije kako prije rata, tako i u ratu (od žrtve do tlačitelja) polako rasvjetljavaju, te dovode do međusobnog prepoznavanja. Nadalje otvoreni prostor livade se neprestano suprotstavlja s osjećajem pomanjkanja zraka u smislu nemogućnosti izlaza iz uspostavljenih odnosa pri čemu paradoksalno niti jedan lik ne pokušava zaista izaći iz zadane situacije, već je neprestano u trpnji i svojevrsnoj patnji.


Izvor: Javno.hr




Post je objavljen 09.02.2007. u 18:11 sati.