Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogamimoga

Marketing

Za nekoga su pravila da se poštuju, a za nekoga da se krše!

Napisala sam cili jedan post i spremila ga u arhivu. I sad krećem s vedrijim mislima. Kaže mi neki dan jedan momak iz naše gradske Bijele kuće kako svi u gradskoj upravi čitaju moj blog i kako im se sviđa. Pa radite li vi išta ili samo čitate moje zvizdarije?! Ma šta vas briga. Da ja radim u kakvom uredu, ludu bi me vodali. E papiri, e lude stranke, e radno vrime, e kući problemi, e fucken marenda od po ure, e zapisivanje na porti, e pravila ponašanja i odijevanja, a tek ludi šef..... Aaaaaaaaa! Provedite vi radni vijek u četiri zida i sve po pe esu. Neki kažu da pravila postoje da bi se poštovala, a neki da bi se kršila. Živila sam najprije na jedan način, a sad na skroz drugi. He, he, neću vam reći kad je koje razdoblje bilo, odnosno koji je redosljed. Uostalom boli vas džon za to. Je li tako?
Važno da smo mi formirali ekipe za utakmicu. Dakle igra se na nogometnom poligonu u subotu, 10. veljače u 20.00 sati. "Skalići" protiv "Inventara". Dođe jučer konobar Marko Žarković i kaže: "Ljudi, bit će deset tisuća navijača. Kome god sam reka svi će doć." Mi pali ispod stola od smija. Ako u igru unese samo dio žara s kojim je priča, "Inventar" je najeba (da prostite).
Izbornici Saša C. ("Skalići") I Ratko G. ("Inventar) objavili su imena igrača koji se ovih dana pripremaju za okršaj. Dakle:
"Skalići": Aleksandra Cvitanović, Saša Vuičić, Marijana Kapović, Martino Jelaš, Marko Babić, Dino Beroš, Tea Baričević i Marko Žarković.
Image Hosted by ImageShack.us
(Babić kao predstavnik "Saklića" par dana prije utakmice meditira na svom terenu)
"Inventar": Marko Andrijašević Perotin, Mate Ravlić, Ivanka Šuta, Drago Koske, Kleme Radojković, Ante Svaguša Svago, Elinda Ravlić, Goran Novović i Vanja Ravlić.
Image Hosted by ImageShack.us
(Drago i Svago, kao predstavnici "Inventara", isto meditiraju na svom terenu)

Stigli su i crni i bili dresovi koje je sponzorirao "Apfel", ali još se nismo uspili dogovorit ko će nosit koju boju. Ipak bi bilo fer da konobari budu u bilin majicama da ih i navijači mogu raspoznat. Ionako se neće viditi na terenu kad ih pometemo. Dogovoreno je i "treće poluvrijeme", ali je dogovoreno i da se za sada ne otkriva gdje.
Image Hosted by ImageShack.us
(Još nije za javnost lokacija na kojoj će se održati treće poluNEvrijeme)

I ovim putem se pozivaju navijači da dođu bodrit svoje ekipe. Dozvoljene su bengalke i sva ostala pirotehnička sredstva koja se mogu nabaviti u samoposlugama i sličnim trgovinama. Dozvoljeno je vikanje i vriđanje. Ko i na svim našim šugavim nogometnim utakmicama nižih liga.
I magarac ko ne dođe.
Image Hosted by ImageShack.us
(I magarac ko ne dođe!)

A neki dan je jedna ekipica bacila na nogomet na Trgu Tina Ujevića. Nisu ni bili svjesni da je to zadnja utkamica na tom terenu. Nisu znali ni zašto ih se fotografira. Pitali sami sebe zašto je to. Mene ko da i nema. Ja se tako onda i ponašala.
Image Hosted by ImageShack.us

Dan-dva kasnije teren je iskopan. Renovira se trg. Do kraja petoga miseca bi trebao biti gotov. Možda će stavit i spomenik Tinu Ujeviću na njega. Nakotilo se toliko golubova da nemaju više di slijetat (da ne kažem nešto drugo). Triba im još spomenika. Boje bi bilo da Grad najprije riješi kako ih "dislocirat". A ne da kupe "Svagušine" mrvice po rivi. 'Oću reć od njegovih peciva.
Image Hosted by ImageShack.us
(Problemi za SDP-OVCE i HDZ-OVCE. Sad će malo nabadat kad budu išli u svoje prostorije - isto na svom terenu - raskopanom. Ali navikli su oni na takav teren, barem u Makarskoj. A i mi! I mi smo tamo neke -ovce. Ali ne radimo to za neke n-ovce. Ko neki! A jesam haiku-pjesnički-petparački raspoložena!)

Šetam rivom i zaustave me ribari koji love s kraja zadnjih dana. Marijan Čović (47) iz Tučepi kaže da je lignjolovac početnik. Lovio u Kraljevom gaju i odmah lignja od kila i nešto. Ako mu je ovo početak za koju godinu će sigurno ulovit kakvu lignju mutanta od par metara. Ko one stravične iz oceana. Zamislite koliki su joj krakovi. Strašno. Ajde lignja još i nekako, ali hobotnica. I onako mala ona meni izgled ko "alien". Sitin se uvik one scene iz poznatog filma kad joj prikažu onu glavurdu iz koje cure one puste sline. Fuuuuj. I onda buljave oči Sigourney Weaver. Nema šanse da bi ja probala jest "hobu", kako kaže Martino. Previše asocijacija. Bljakis.
Image Hosted by ImageShack.us
(Čoviče, koja neman! Mislim na lignju.)

E, opet sam dočekala neku uru bez ikakva povoda. Šta je meni ovo tribalo?
Je li netko čitao "Dnevnik Bridget Jones"?!! Mislim da ću prekršit pravila. Shit! Ne pitajte ništa!


Post je objavljen 08.02.2007. u 22:25 sati.