Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chloelupin

Marketing

New students...

Jutros sam se probudila u pola sedam, što je prilično rano za mene. Prijepodne sam provela s Hermione, Harryem i Ronom na kavi u Hogsmeadeu, a poslijepodne sam imala prvašiće kojima je to bio prvi sat letenja na metli. Nakon večere morala sam na učiteljsku sjednicu. Na kraju sjednice ravnateljica je rekla:˝Gospođice Lupin, ostanite malo u zbornici, ostali učitelji mogu ići.˝ Pričekala sam da svi učitelji izađu, a zatim sam pitala ravnateljicu:˝O čemu se radi?˝ ˝Za vas imam dvije vijesti gospođice Lupin.˝, rekla mi je Minerva. ˝Dobre ili loše?˝, pitala sam prilično zabrinuto. ˝Jedna je vrlo dobra, a drugu ćete morati prihvatiti, htjeli vi to ili ne.˝, rekla je ona. ˝Recite mi onda, prvo lošiju vijest.˝, rekla sam. ˝Uredu, lošija vijest je da ćete vi držati dopunsku nastavu iz čarobnih napitaka, jer je naš sadašnji učitelj to odbio, a vi ste kao školovani auror najkvalificiranija osoba za taj posao.˝, odgovorila mi je. ˝Pa ta vijest i nije tako loša, istina, u školi nisam voljela napitke, ali su mi dobro išli. A kako glasi dobra vijest?˝, izgovorila sam u jednom dahu. ˝Dobra je vijest da će se Hagrid i Madam Maxime, ravnateljica Beauxbatonsa vjenčati.˝, rekla je Minerva, ovaj put s osmijehom na licu. ˝Pa to je stvarno odlična vijest!˝, rekla sam sretno ja. ˝Čekajte, nisam još gotova. Gospodin Harry Potter i gospodin Ron Weasley će biti Hagridovi kumovi, a vi i gospođica Hermione Granger ćete biti njihove pratilje, zato vam je bolje da uskoro nađete haljinu, jer vjenčanje je za samo 5 dana. Sada možete ići, laku noć.˝, rekla je ona. ˝Laku noć i vama.˝, odvratila sam ja, pritom razmišljajući gdje ću kupiti haljinu.

Slijedeći dan...

Vani je bilo toplo i sunčani. Učenici su bili u Hogsmadeu, a mi, učitelji smo se bavili pripremama za Hagridovo vjenčanje koje se trebalo održati u parku ispred Hogwartsa. Anni i Violet se nije dalo ići u Hogsmeade pa su mi ostale pomagati. Naš posao bio je ukrasiti park bijelim i žutim ružama. To ukrašavanje i nije baš dobro prošla jer je Peevs srušio svaku ružu koju bismo mi postavile, tako da smo imale duplo više posla. Kada smo napokon završile sjetile smo se da još moramo naći haljine za vjenčanje, pa smo letiprahom ˝otputovale˝ u Zakutnu ulicu. Nakon dužeg razgledavanja Violet se odlučila za svijetlo ružičastu haljinu, Anna za svijetlo plavu, a ja za crnu. Kad smo vratile u Hogwarts odmah smo skrenule u Veliku dvoranu za večeru i prije nego što smo svi počeli jesti McGonagallica je ustala i rekla:˝Danas nam dolaze novi učenici, molim vas da se pristojno ponašate i da im svima zaželite toplu dobrodošlicu.˝ Izašla je iz dvorane i nakon 5 minuta se vratila sa grupicom učenika koji su izgledali pomalo prestrašeno.
˝Melody Chloe Jones˝, rekla je McGonagallica. Melody je samouvjereno sjela…nije prošlo ni 3 sekunde, a klobuk je uzviknuo:˝Slytherin!˝ Svi su zapljeskali osim Gryffindora.
˝Brooke Black!˝, rekla je McGonagallica, a klobuk je uzviknuo:˝Gryffindor!˝
˝Jel to ona rekla BLACK?!˝, pitala je tiho Anna, ali joj nisam stigla odgovoriti jer je McGonagallica nastavila s prozivanjem učenika. ˝Yasmine Rodgers!˝, rekla je. Cura je prestrašeno sjela, a nakon dužeg razmišljanja klobuk je viknuo:˝Rawenclaw!˝, cijela dvorana je zapljeskala.

Nakon toga su ostale još samo 2 cure. ˝Dalia Summer!˝, reče Minerva, a klobuk je opet viknuo:˝Rawenclaw!˝ Napokon na red je došla zadnja cura. ˝Elise Summer˝, prozvala ju je, a klobuk je nakon petominutnog razmišljanja stavio u Rawenclaw…tek sam nakon nekoliko minuta shvatila da su Dalia i Elise blizanke.
***
Nakon večere trebala sam se naći s Violet i Annom u Sobi potrebe, a dok sam tamo jurila kao muha bez glave udarila sam u nekog. Cura mi se odmah počela ispričavati, a zatim se predstavila:˝Ja sam inače Brooke Black.˝
˝Ja sam Chloe Lupin, i žuri mi se, ali prije nego što odem, moram te nešto pitati.˝, rekla sam joj brzo. ˝Samo izvoli˝, odgovorila je. ˝Jesi li ti u rodu sa Siriusom Blackom?˝
˝Da jesam…on mi je otac, ali saznala sam za njega tek nakon što je umro.˝, rekla je Brooke tiho. ˝Hvala…mislim…žao mi je, i ja sam ga poznavala. Rado bih još razgovarala, ali sad stvarno moram ići jer kasnim.˝, rekla sam joj pomalo smušeno i počela trčati prema 7. katu…

P.S. Brooke Black i Yasmine Rodgers su inače moje frendice u privatnom životu-jedine koje znaju za ovaj blog.


Post je objavljen 08.02.2007. u 20:04 sati.