Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/austria

Marketing

Skandal!! Renate Danler: 10% Rusa je i previse!!!!

Za nju niste culi, niti biste, da nije ovoga bloga, osim onih koji zive u Austriji. Doticna je klasicni primjer stanovnika Austrije (ujedno i sefica Kitzbüheler Tourismusverbands (KVB)), zatvorenog u svojoj glavi u svoje male svjetove, izjavila: Da Rusi u Kizbuehelu, pokrajina Tirol, cine 10% turista, da kupuju apartmane i da su eto preplavili malo mjestace, Kitzbuehel, inace mjestasce u kojem se okuplja 'austrijski jet-set', a bogami i njemacki i uopste ljudi sa dubljim dzepovima.

Jos prosle godine izbio je skandal, opet sa ruskim turistima, jer su se stanovnici Tirola bunili, jer eto ruski turisti ne idu u krevet u 23 sata, nego su glasni, bucni, traze provod, umjesto da fino idu u 22 ili 23 sata u krevetac.

Sada je stvar ispala ozbiljnija, jer su Rusi, koji inace organizovano dolaze u ovaj dio Austrije (samo ove godine vise 40.000 Rusa je pohodilo ovaj kraj Austrije, direktnim avionskim letovima iz Rusije do Innsbrucka ili Salzburga), saznali za njenu izjavu i poslali TV ekipu.

Na noge su se digli, gori od Renate Danler, na visim su pozicijama, govoreci kako su eto svi dobrodosli, ponavljajuci reklamni slogan koji se privlace Rusi: "Tako je lijep Kicbil".

Kada se pogleda statistika koliko novaca ostavlja prosjecni turista iz Rusije, Njemacke ili recimo Francuske ili pak domaci turista, Rusima nema premca.

Jedan Rus dnevno u Austriji potrosi oko 250 Eura, dok jedan Nijemac potrosi oko 157 Eura, Francuz oko 140 Eura, a domaci, Austrijanac samo 110 Eura.

No, zatvoreni u svojim glavama, Austrijanci bi najradije htjeli da im novac dolazi na bankovna konta, a da im Rusi i ne dolaze.

Dokle ide moc Rusa, govori i podatak, da oni ne posjecuju turisticke trgovine i prodavnice suvenira ili zlatare, nego im vlasnici istih dolaze sa robom u njihove apartmane gdje onda oni na miru i u tisini biraju i kupuju ono sto im se svidja.



Post je objavljen 08.02.2007. u 14:43 sati.