Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

MRRAK projekt

U prostorijama udruge SMART održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen projekt «Mreža za razvoj regionalnih kapaciteta» ili MRRAK projekt. Nositelji tog projekta su četiri nevladine udruge; GONG Rijeka, SMART Rijeka, Centar građanske inicijative Poreč i Pokretač Korenica.
Projekt će se provoditi tri godine u tri županije, PGŽ, Istarskoj i Ličko senjskoj, a cilj mu je ojačati i razvijati kapacitete lokalnih nevladinih organizacija. Za tu svrhu dobili su 400 tisuća kuna od Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, rekao je Igor Bajok predstavnik GONG-a Rijeka.
Projekt se dijeli u devt područja,
1.Procjena potreba, gjde će se sagledati koje su potrebe udruga,
2.Edukacija i tehnička pomoć udrugama,
3.upoznavanje s radom Volonterskog centra u Rijeci, te će se isti takav pokušati otvoriti u Istarskoj županiji,
4.napravit će se Povelja o suradnji između nevladinih udruga i jedinica lokalne samouprave, 5.umreživanje udruga u Forum udruga Rijeka čime će se omogućiti njihovo kvalitetnije djelovanje, 6.djelit će se Financijski i knjigovodsveni savjeti za udruge,
7.izdavat će se tromjesečno glasilo,
8.formirat će se koordinacija udruga Ličko – senjske županije,
9.te će se održati sajam udruga Ličko – senjske županije.
Projekt je otvoren za sve udruge koje se mogu prijaviti za sudjelovanje u urede GONG-a (iznad Palacha) i SMART-a (iznad Indexa) ili na telefone 051 337 279 i 051 332 750 ili na e-mail rijeka@gong.hr i smart@smart.hr .


Post je objavljen 08.02.2007. u 12:23 sati.