Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dinamozgb

Marketing

Lončarić: Zauvijek sam odbacio kocku

Kraj jeseni dočekao je kao prvi Dinamov vratar, no na malonogometnom turniru Kutiji šibica Filip Lončarić teže je ozlijedio kažiprst (istegnuće ligamenata) i mirovao je mjesec i pol dana. Potom je javno priznao kockarsku strast, a u Međugorju je zakasnio na prvi trening (gledao je teniski dvoboj Ivana Ljubičića!) i trener Branko Ivanković vratio ga je u hotel.
I kao da je tada nešto "prelomio" u glavi, odonda je prvi na treningu, a zadnji napušta vježbanje, da bi do kraja priprema u Turskoj dobrim obranama i korektnim ponašanjem posve vratio Ivankovićevo povjerenje. - Neke stvari u mom životu moraju postati ozbiljnije, a tako će i biti. S kockom sam se zauvijek oprostio, a još se jednom svima ispričavam za onaj gaf u Međugorju, nikad više neću zakasniti ni na tramvaj, a kamoli na trening. Okrećem novu stranicu u životu, nogomet mi je na prvome mjestu i nadam se samo lijepim stvarima - osvajanju domaće dvostruke krune i prezimljavanju u Europi - kaže Lončarić. Može li to vaša momčad?

- Može. Novi su se dečki dobro uklopili i sad jači ulazimo u nastavak prvenstva. Iako neki u to sumnjaju, ja sam siguran da smo jači nego jesenas. Turina i vi gotovo ste ravnopravni kandidati za "jedinicu", iako je trener Ivanković znakovito rekao da ste vi završili sezonu kao prvi vratar. Je li vama trener rekao tko će biti prvi vratar? Još nije! Turina, Vranjić, Kelava i ja dobro radimo i trener jednostavno ne može pogriješiti. Hoćete li biti razočarani ako ipak sjednete na klupu? - Neću biti razočaran, ali nadam se da ću braniti! Imam 20 godina i čekat ću novu priliku ako odmah ne stanem na vrata. Vjerujem u sebe, vrijeme je preda mnom i dočekat ću tu priliku.

Kakvu utrku za naslov očekujete, kakav će vam Hajduk biti suparnik? - Bit će neizvjesno do kraja! Splićani su se pojačali, imaju dobru momčad, ali na kraju ćemo mi slaviti, ipak smo kvalitetniji. Na proljetnom startu očekuje vas teško gostovanje na Kantridi? - Bit će, kao i uvijek, pakleno! Ali, pobijedit ćemo Rijeku. Izbornik Slaven Bilić kaže da Dinamu za europski rezultat nedostaje okosnica momčadi - vratar, srednji branič i centarfor! Slažete li se? - Ne! Nedostaje nam samo iskustva. Imamo kvalitetne vratare, sve bolju i bolju obranu, a napad nam je ionako najjači dio momčadi. Jeste li vi i Turina vratari za Europu?

- Ne samo Turina i ja, tu su još i Vranjić i Kelava! Svatko od nas može odgovoriti i na najteži izazov i Dinamo se uopće ne mora brinuti o vratarima. Dakle, klub ne mora kupovati vratara? - Ni slučajno! Neka se taj novac uštedi i potroši na nešto pametnije - kaže Lončarić.


Post je objavljen 08.02.2007. u 12:16 sati.