Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dinamozgb

Marketing

Jertec: Do travnja ćemo već biti prvaci

Nakon mjesec dana staža u Dinamu prva zvijezda prijelaznog roka još uvijek uspješno skriva svoju visoku klasu. Dario Jertec ostao je dužnik na dosadašnjim utakmicama "modrih" u pripremama, ali kaže da će početnu ukočenost brzo zamijeniti lepršavijim i konkretnijim partijama.

• Kakvi su dojmovi nakon tridesetak dana u novom taboru?
- Lijepo mi je. Na svakom se koraku vidi da je Dinamo velik klub koji puno znači svojim navijačima, zbog čega igrači moraju biti daleko odgovorniji nego u manjim sredinama. Što se tiče momčadi, mislim da je odlična i da posjeduje sve predispozicije za velike stvari - tvrdi Jertec.
Unatoč medijskoj pompi koja je pratila njegov transfer, Jertec nema zacementirano mjesto u sastavu.
- U ovoj momčadi svega trojica ili četvorica igrača imaju osigurano mjesto, sve ostalo je otvoreno. Barem je takav moj dojam nakon ovih mjesec dana. Važno je da u svlačionici vlada zdrava konkurencija, to je najbolji poticaj za dokazivanje svakom igraču. Na kraju će sigurno igrati najbolji, ja se nadam da ću biti unutra...

Za taj iskorak nužno će biti da se mladi Varaždinac napokon "odmrzne" na terenu, zasad djeluje pretjerano impresioniran.
- U ovih četiri-pet nastupa igrao sam po jedno poluvrijeme, a nije lako za tako kratko vrijeme pokazati što možeš i znaš. Osim toga, u Varteksu sam uživao veću slobodu, ovdje se tek navikavam na nove suigrače i na njihove navike u igri. Ipak, s pravim utakmicama doći će i moja forma.

• Kako Dinamova svlačionica doživljava Rijeku i Hajduk, dva suparnika s kojima otvarate proljetni nastavak sezone?
- Obje su se momčadi odlično pojačale ove zime, u uvodne dvije utakmice očekuju nas teške borbe, ali Dinamo svejedno ostaje u velikoj prednosti pred oba rivala. Vjerujem da smo najkvalitetnija momčad u državi i da ćemo već u prva dva mjeseca, negdje do sredine travnja, osigurati naslov prvaka.


Post je objavljen 08.02.2007. u 09:08 sati.