Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/snow1ski

Marketing

ANJA PEARSON OBRANILA NASLOV U SUPERVELESLALOMU

Anja Pärson pobijedila je samu sebe i obranila naslov svjetske prvakinje u superveleslalomu. Sjajna Šveđanka mučila se ove sezone s formom nakon povratka poslije ozljede koljena, ali u Aareu je briljirala i u prvoj utrci odmah uzela zlato nošena domaćim navijačima
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Nije briljirala do Svjetskog prvenstva, mučila se s formom i bolovima u koljenu, ali je konstantno naglašavala kako je SP prioritet i kako se forma tempira za Svjetsko prvenstvo. Izgleda da je savršebo tempirana jer ako se po jutru dan poznaje, Anja Pärson imat će dosta razloga za slavlje u Aareu.
Prvu utrku na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu odvezla je odlično i obranila zlato u superveleslalomu. Pärson je startala pod velikim pritiskom pred svojim navijačima, utrka je odgađana proteklih dana i to je sigurno dodatno podizalo nervozu, kod nje možda najviše jer se od nje tražio najbolji rezultat.
Ipak na stazi je bila vrhunska. Skinula je do tada vodeću Kanađanku Britt Janyk za 59 stotinki i medalja se već tada mogla nazrijeti. Iako je dolazilo šest najozbiljnijih protivnica u borbi za zlato, Pärson je velikim slavljem u cilju pokazala svoje zadovoljstvo odvezenom utrkom. Kasnije se ono pokazalo razložnim.

Kildow doskijala do srebra

Nakon Pärson slijedila je Kanađanka Kelly Vanderbeek, ali ona je u utrku ušla prilično dekoncentrirano i vrlo brzo završila bez plasmana. Puno se očekivalo od Julije Mancuso, međutim Amerikanka nije odvezla onako kako se nadala, nanizala nekoliko pogrešaka i na kraju ostala na tek šestom mjestu.
Najbliže Anji Pärson došle su Lindsay Kildow i Renate Götschl. Kildow je u središnjem dijelu staze malo previše zaostala da bi uspjela do cilja nešto više napraviti, ali kroz cilj je prošla kao drugoplasirana i uzela srebro. Iskusna Renate Götschl osvojila je broncu te također ima razloga za zadovoljstvo.
"Samo sam željela voziti onako kao na treningu. Željela sam se maknuti od pritiska i to mi je uspjelo, nisam vozila preširoko, bila sam usredotočena na stazu i presretna sam ovim zlatom", izjavila je nakon utrke Pärson koja postaje kandidatkinja za pobjedu u praktički svakoj utrci.
Svjetsko prvenstvo, superveleslalom:
1. Anja Paerson (Swe) 1:18.85
2. Lindsey Kildow (USA) 1:19.17
3. Renate Goetschl (Aut) 1:19.38
4. Nicole Hosp (Aut) 1:19.44
4. Britt Janyk (Can) 1:19.44
6. Julia Mancuso (USA) 1:19.63
7. Nadia Stryger (Sui) 1:19.65
8. Alexandra Meissnitzer (Aut) 1:19.97
9. Libby Ludow (USA) 1:20.08
10. Maria Riesch (Ger) 1:20.18...


Post je objavljen 08.02.2007. u 08:15 sati.