Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

"Moramo posegnuti za umrežavanjem snaga..."

Susret ravnatelja srednjih škola s hrvatskim planom i programom


Nakon susreta ravnatelja osnovnih škola s hrvatskim planom i programom s područja Vrhbosanske nadbiskupije (bili su prisutni ravnatleji 33 škole), koji je upriličen 5. veljače u Travniku, jučer je u Sarajevu, u prostorijama Vrhbosanskog nadbiskupskog ordinarijata, održan i susret ravnatelja srednjih škola s hrvatskim planom i programom s područja Vrhbosanske nadbiskupije.
Među deset ravnatelja srednjih škola, susretu je nazočio i ravnatelj uskopaljske srednje škole Josip Jurina.
Među ostalima prisutne ravnatelje pozdravio je i kardinal Vinko Puljić, koji je, između ostaloga, istaknuo da školstvo ima vrlo važnu ulogu u odgoju mladih naraštaja, a to povjerenje daju im sami roditelji koji su prvi odgojitelji.
«Moramo posegnuti za umrežavanjem snaga. Obitelj, odnosno roditelji, odlučuju kome ce povjeriti svoje dijete i u koju ga školu upisati. Na profesorima je prvenstveno stavljena važna zadaća, prije svega povjerenje roditelja. Dijete će zaboraviti znanje, ali ne će zaboraviti stav i utisak koji ostavi taj profesor u procesu učenikove formacije. Dakle, vjeronauk u školi nije samo zato da se nauči vjersko znanje, nego da se formira kompletna i zdrava osoba. Znači, itekako je važna odgojiteljska komponenta u procesu formacije, što je ujedno i preduvjet da bi netko mogao dobiti kanonsko poslanje od strane katoličke Crkve i postati predavac i profesor u školi»,
kazao je kardinal Puljić. (kta/uskoplje.blog.hr)


Post je objavljen 08.02.2007. u 07:00 sati.