Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rescue

Marketing

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Skladu sa vremenskim (ne)prilikama vatrogasci gase požare koji baš i nisu specifični za ovo vrijeme godine. Dva požara na otvorenom prostoru - na Čabdinu i Dragovanščaku
Prvi požar je dojavljen u 15.00 sati a gorjela su tri hektara trave i niskog raslinja na području Čabdina u trokutu Drvoproizvod - Bobs - Željeznička pruga
Zbog blizine i potenicijalne opasnosti za tvornicu Drvoproizvod na intervenciju je najprije izašlo 5 članova industrijskog DVD-a Drvoproizvod a zatim su im se priključili DVD Jastrebarsko sa 4 člana i vozilom Atego AT2 te DVD Čabdin sa kombi vozilom i 9 članova.
Gašenje je otežavalo nepristupačnost terenu, neobrađene površine,neravan teren sa brojnim i neuređenim kanalima (grabama) te izrazito blatnjav teren.
Vatrogasci su se vratili u spremišta u 16:50 sati.
Drugi požar dogodio se na II operativnom području,u 13.43 sati u mjestu Dragovanščak, ispred pogona za preradu aromatskog bilja. Naime, veća hrpa prerađenog i osušenog bilja se zapalila na privremenom deponiju ispred pogona. Požar su lokalizirali vatrogasci iz DVD-a Petrovina a sanaciju i dežurstvo su ostali obaviti vatrogasci DVD-a Dragovanščak.
S obzirom da je ovo vrijeme obično vrijeme vatrogasnih skupština i intervencijskog mirovanja vatrogasci sa posručja VZG Jastrebarsko očito imaju dosta posla. Raduje dobar odaziv i brzo vrijeme izlaska na intervencije društava i večih i manjih kategorija.
Preuzeto sa stranice DVD Jastrebarsko




Post je objavljen 07.02.2007. u 22:31 sati.