Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Od Cvjetnog placa do Siska - priča je ista

Jučer smo napeto pratili kativnosti našeg gradonačelnika i njegovih ljudi, da vidimo hoće li zaista, kako je u slavnoj izjavi popraćenoj prostačenjem koju je objavio Večernji prije deset dana, po hitnom postupku započeti postupak izmjene GUP-a, da bi razvojniku Tomislavu Horvatinčiću omogućih preinaku bloka Cvjetni Trg - Ilica - Gundulićeva - Varšavska. Konačno, morao je odustati , shvaćaju ći da ima opoziciju i u gradskoj skupštini, i unutar SDP-a, i u Ministarstvu graditeljstva itd. Tako je odustao od hitnog postupka.

No, time je ovaj sukob tek započeo. Zeleni za Zagreb prate i podržavaju, te njeni članovi kao aktivisti sudjeluju u aktivnostima građanske koalicije koju su pokrenule udruge Pravo na grad, Zelena akcija i GONG. Ovo je pitanje, kako smo već istakli, povezano sa mnogim drugima, gdje običan puk dolazi u konflikt sa krupnim kapitalom u pokušaju zaštite javnih prostora. Upravo sam za naše stranačko glasilo (nulti broj izlazi 25. veljače u tiraži od 1000 primjeraka - tko ga želi, neka se slobodno javi emajlom!) napravio intervju sa našim članom Nenadom Horvatovićem, "zelenim tribunom" sa Ferenčice, vođom narodne bune protiv pokušaja otimanja jednog parka; buna je završila uspjehom. Neno je član Vijeća gradske četvrti Peščenica - Žitnjak.

Sada se spremam u Karlovac, gdje je danas predstavljanje lokalne inicijative za zelenu stranku. Zeleni za Zagreb sazvali su glavnu skupštinu za 28. veljače, kada ćemo promijeniti ime i Statut tako da možemo djelovati na nacionalnom nivou.

U subotu prijepodne barem deset članova stranke iz Zagreba ide u Sisak, da damo podršku tamošnjem stanovništvu, koje prosvjeduje zbog zagađenosti zraka. Naravno, HDZ koji vlada državom, pa tako i Inom, nastoji preko stranačke stege, jer HDZ ima vlast u gradu, spriječiti taj anarhizam!

Evo, toliko za sad.





Post je objavljen 07.02.2007. u 17:22 sati.