Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/microbluesparkle

Marketing

Novac = energija ?!

U komentarima na blogu: http://apk.blog .hr malo sam se "raspisao" i ne smatram da je to što sam napisao tako loše da ne bih mogao prikazati ljudima koji posjećuju ovaj moj skromni blog. Prosudite sami i ako želite, uključite se u raspravu.

Sićušna Plava Iskra

LA-LA u redu je. Razborito si sve to napisala i ...vjerujte mi svi koji sudjelujete u komentiranju i raspravi na temu koju je poštovani apk postavio na svom blogu; dakle vjerujte mi ako možete, da se u novcu ne nalazi energija. Novac je nadomjestak, surogat za mnoge stvari i ne samo za stvari, a sve se to više ili manje moze dobiti za novac, za kojeg smo se dogovorili da će biti to što je. Znamo da stvari imaju svoju uporabnu i tržišnu vrijednost koja se izražava u novčanim jedinicama. Uzmimo meni drag primjer; nekog alata, koji ima malu tržišnu vrijednost, ali u određenoj situaciji može spasiti jedan ili više ljudskih života. Vrijednost mu je u toj prilici neprocjenljiva i smiješna je svota za koju smo ga na tržnici ili u dućanu kupili. Dobro, dosta o novcu, da ne bude više kamen spoticanja i trn u srcima, ali tapecirani rogovi je lijepo rekao da će to teško tako ostati. Lijepo je rečeno da su dvije stvari bezgranične: Svemir i ljudska glupost. Pod ovo ljudsko spadam i ja. Biti čovjek, a ne pogriješiti, nemoguće je. Ljudska povijest svjedočanstvo je ljudske gluposti, sebičnosti i griješnosti. Isto tako, da ne bi bilo nesporazuma i neravnoteže, povjest nam pokazuje da smo inteligentna bića i da smo se upravo zahvaljujući inteligenciji uspjeli održati u surovom nadmetanju prirodnih sila. No gdje je energija u svemu tome i što je ona u biti, meni ostaje prilično zagonetno. Nemojte mi podastirati raznorazne definicije s kojima barataju u znanosti ili misticizmu, jer ruku na srce kad stavite i pošteno se zamislite i zapitate, onda sami shvaćate da je istina jako daleko od nas i da nas odgovori na mnoga pitanja u našem povijesnom hodu tek očekuju.

U međuvremenu; mnogi će snatriti o bogatstvu i moći, neki o pravdi i ravnopravnosti, neki drugi o uzletu intelekta i svjesnosti....Ako se čitav svemir uroti da se ostvare moji snovi, onda će u dalekoj budućnosti naši potomci biti gospodari zvijezda, galaktika i života u međugalaktičkim prostranstvima. Koliko li će smiješan tada biti novac i njegova energetika tim superiornim bićima, našim nasljednicima?


Post je objavljen 06.02.2007. u 23:17 sati.