Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/karakterclub

Marketing

TREĆI DAN

Dok sam danima imala visinske pripreme kako bi započela ovu dijetu koja je već jednom polučila kod mene odlične rezultate, jela sam još i više govoreći si svaki dan: ovo je za kraj, od sutra ću. Kao i svi. Poznato?

Dok je Wanda otvorila ovaj blog nisam niti mogla zamisliti da će biti ovoliko zainteresiranih.
Toliko nas je željnih seksi tijela da se stvorila dosta jaka kolektivna svijest, a to radi. Zaista radi.

Danas sam cijeli dan u autu i imala sam vremena razmisliti što bi vam preporučila za "pizza dan".
Prvi put mi je pizza i pecivo dosadilo već nakon osmog dana, a onda sam se bacila u istraživanje i otkrila toliko recepata da kad bi godinu dana bila na dijeti imala bi svaki put drugačiji ručak i večeru.

Ovo je jedini dan kad je dozvoljeno jesti ono što bi nas inače, odmah po pojedenom zalogaju, moglo baciti u očaj, a to je čokolada. Ja baš ne volim čokoladu, ali samo slušam oko sebe ucviljene žene od želje za konzumacijom.

Već i ptice na grani znaju da za doručak imamo voće. Čak, dvije voćke ili šaka sitnog.

Za ručak sam se odlučila napraviti nešto što već imam u frižideru, a kad radim već ručak onda ću i večeru odvaliti odmah u jednom komadu.
Ne znam kako je u drugim gradovima Lijepe naše, ali u Zagrebu na svakom placu postoji štand sa razvučenim tijestom, odnosno korama. Postoje kore sa jajima i bez njih. One što su bez jaja su jako tanke pa je potrebno staviti više listova kako bi se moglo u njih zarolati bilo što.
Domaće kore se ne mogu mjeriti sa onima kupljenima u dućanu koje znaju biti sljepljene.

One koje u svom gradu nemaju tako nešto, mogu same izraditi tijesto. Ono što je važno je da je to toliko jednostavno da mi je žao što to prije nisam naučila, a naučila sam prije nekih par mjeseci kad sam se slučajno našla kod prijateljice kojoj je svekrva bosanka koja je baš tada razvlačila tijesto i punila ga ribanom bučom. Mljac!
Tako sam se ja nalukavala i uz par napomena naučila.

Za one nadobudne: 1/2 kg brašna (najbolje i najsigurnije je podravkino za razvučena tijesta)
malo soli
malo ulja
odokativnom metodom tople vode (cca 3 dcl)
žličica octa

Zamijesiti sve zajedno rukom (mikserom) u posudi dok se masa ne izjednači, istresti na stol sa posutim brašnom i umijesiti glatku kuglu (mora biti mekana kao, kao, kao.....kad balon napunite vodom pa se s tim igrate smijeh)
podijeliti je na dva dijela i ostaviti da leži pokriveno pola sata ( to je dovoljno vremena za napraviti nadjev)
tijesto se poslije stavlja na pobrašnjavljeni stolnjak, razvalja valjkom (lazanjurom, oklagijom) dok god se može, a onda se prstićima razvlači (oblik koji na kraju mora imati je krug)
Čak i ne mora biti tanko kao flis papir
Ako vam ostanu malo deblji krajevi, neka, to je super (suprotno općem javnom mijenju)
Nadjev se stavlja uzduž cijelog ruba, dakle, radimo jako debelu kružnicu
Sredina mora biti prazna i namazana uljem (tanko, tanko)
Preko nadjeva se prebaci sami porub pa se počne sve skupa frkati u krug dok tijesto u sredini ne zaprijeti pucanjem zbog čega se razreže nožem. Tijesto se zarola do kraja i takodobijemo nešto nalik zračnici na biciklu pa to lijepo posložimo kako znamo i umijemo u rol, tepsiju, protvan, nešto u čemu obično pečemo (ne znam kako se to 'rvacki kaže)
Natapkamo od gore malo vode i malo ulja i peč
emo.

U subotu sam bila na placu i kod svog dragog stričeka Ivice kupila organski uzgojen špinat.
Za ručak ću zarolati u kore samo špinat i to bez sira, kako se to obično radi. Jednom sam probala bez sira i jako mi se svidjelo.
Ako vas ima onih koji imaju jaku potrebu mlijekom neutralizirati plinove (otrove) iz špinata, onda od ovog recepta ništa. Ja to ne radim jer sam luda za špinatom bez iti kapi mlijeka.
Ali zato možete staviti blitvu. Probala sam i to, odlično je. Malo podsjeća na soparnik (nešto što se jelo kad sam bila mala, što se isto može pojesti za ovaj ručak, ali o tome drugi put).
Odlična je kombinacija špinata sa šparogama i koprivom, zalivenim maslinovim uljem, i to još sve u tijestu. Mrak!!!!
Špinat se napola skuha, procjedi, ali ne iscjedi, isjecka, a ako imate i ove druge sastojke sve ih jednako obradite, posolite i poslažete na gotove kore ili napravljeno tijesto, natapkate malo vodom malo uljem i pečete.

Večera se može pripremiti odmah i sad, uz ručak, tako da kad budete krepavale od gladi čekajući večeru, nećete morati razbijati glavu o pripremanju iste.

U jedno od tijesta možete staviti nadjev od jabuka koje možete narezati na ploškice ili ih naribati. Uz jabuke se stavi šećer (ja stavljam onaj od trske, smeđi) i to u minimalnoj količini i obavezno: cimet. Kao poseban dodatak možete staviti mljevene bademe, lješnjake, orahe, grožđice. Netko u to stavlja i krušne mrvice (ja ne).
Druga varijanta je sa višnjama u koju bih se usudila kao dodatak staviti male komadičke čokolade kao u muffinu. Sline mi cure.

Eto, pa dobar tek!

Demjan


Dodatak1:
Dobili smo mail od jedne naše čitateljice M. koja nas pita kako se riješiti naslaga na trbuhu, s obzirom da je mršava pa ne mora na dijetu, samo je muči taj sitni detaljčić.

Iz osobnog iskustva mogu samo reći da bez truda u ovom slučaju nema ništa. Vježba, vježba i vježba.
Trbušnjaci koji se pravilno rade mogu čuda napraviti. Dakle, ne moramo raditi one trbušnjake sa trzajem tako da se podižu cijela leđa, već se samo treba skoncentrirati na mišiće na trbuhu i ovisno o tome postaviti ruke u određeni položaj (ja ih znam nekih 7). Lagano prigibati glavu koristeći samo trbušne mišiće pritom udišući. Radnja se mora odvijati koncentrirano, dakle, s pomnjom. Pri spuštanju glave kontrolirano otpuštati mišiće i ispuštati zrak iz pluća.
Može se započeti sa tek nekoliko trbušnjaka pa se svaki dan poveća broj za jedan u seriji kojih bi trebalo biti barem dvije tijekom dana.
Sve se to može obaviti ili u onom vremenu kad ustajete iz kreveta ujutro ili kad lijegate navečer.
Provjereno i zagarantiran uspjeh već nakon 7 dana.


Ako netko ima nešto dodati na ovu temu neka samo kaže.
A ako netko ima sličice kako se pravilno rade takvi trbušnjaci - samo dajte.

Dodatak2:
Da se ne bi ograničili samo na jedan spol i da nas nedajbože neko prozove poradi spolne diskriminacije, znajte: upravo je pridružen i naš prvi muški član gosn. Miško.
Ovo neka je poziv svim muškarcima koji dijele naše probleme da nam se prodruže.
Ne grizemo, osim ako da.

Dodatak3:
Ne mogu odoliti a da ne odgovorim JJA koja je postavila pitanje sa kojim sam se ja mučila kad sam krenula na dijetu. Kako uskladiti ručak za obitelj i dijetu. Lako. Uvijek kuhaš ono što je tebi taj dan na meniju, a obitelji dodaš još poneki ili prilog ili meso i vrlo je jednostavno. Voćni dan izbjegavaš kuhanje i pošalješ obitelj van na ćevape.

Dodatak4:
Ribafiš je tu sa nama. Eto, još jedan koji ima hrabrosti stati bok uz bok sa ženama u borbi za seksi tijelo. Jesam li nešto krivo napisala?smijeh

Post je objavljen 07.02.2007. u 11:00 sati.