Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Hoću posao u SOA-i


Tomislav Karamarko još nije ispunio svoju glavnu ambiciju da postane ministar za sigurnost, pa je Gordan Malić u Hloverkinom Kontaktu, iznova lansirao tu ideju. A dok uz Malićevu pomoć (novinar Globusa, po vlastitom priznanju smjenjuje šefove tajnih službi) Karamarko ne postane ministar za nacionalnu sigurnost, valjda jedini ministar koji ne bi davao ostavku kada se budu smjenjivale vlade, šef SOA-e je odlučio kadrovski ekipirati tajne službe, da bi kao ministar nad njima imao potpunu kontrolu.

Obzirom da tema prekoveznog zapošljavanja u SOA-i ne zanima nikog osim novinara Sergeja Abramova, Ladislava Tomičića i Tomislava Krasneca, pozivam njih trojicu da pogledaju nova saznanja iz tog područja.

U SOA-i se nastavlja nelegalno zapošljavanje bez komisije i mentora, a samo na osnovi preporuke. Kad jednog dana budu raspisali javni natječaj, bit će to valjda sam za mjesto čistačice. Nova akvizicija SOA-e po izravnoj preporuci predsjednika Stjepana Mesića je Zijad Mahmuljin, tajnik Hrvatskog Nanbudo Instituta, svojedobno primljen u Uredu Predsjednika.
Koncem devedestih, tadašnji potpredsjednik HNS-a Stjepan Mesić trenirao je nanbudo zajedno s Tomislavom Karamarkom. Vjerojatno ih je Mahmuljin podučavao, pa ga sad nije zgorega udomiti u državnoj službi.

U SOA-i je udomljen bivši dinamovac i internacionalac, nogometaš Fabijan Komljenović, vlasnik kafića Koma kod Ekonomskog fakulteta. Njemu su prepruku za rad u SOA-i, navodno dali Zvonimir Sunara Suki, producent na HTV-u i Vlado Kasalo, nogometaš poznat po aferama s drogom i fizičkom nasrtaju na bivšu djevojku Dijanu Čuljak.

U SOA-i radi i sin, bivšega udbaša Rade Bege, velikog prijatelja Josipa Perkovića s kojim je kasnih devedesetih predavao na Obavještajnoj akademiji. Ne zna se je li otac sinu potpisao preporuku ili je to učinio obiteljski prijatelj Perković.

SOA će biti ojačana i za prinove iz Vojne policije, pa se tako očekuje prelazak iz MORH-a brigadira Dinka Barbarića, koji je već sastavio listu od 10 svojih odanih vojnih policajaca koji će raditi kao civilni tajni agenti.

Najveća enigma među friškim špijunima je stanovita Dragica Nemec, neudana, 40-ih godina, s višom školom i fakultetom u završavanju. Ne zna se na čiju je preporuku došla, ali je u roku tri dana u SOA-i dobila donačelničko mjesto, stan i službeni automobil.

P.S. Rade Bego ) :? Gdje mu radi sinčić? (comment 06.02.2007. 14:07) - hvala na informaciji.




Post je objavljen 06.02.2007. u 14:12 sati.