Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

POLICIJA VREBA PJEŠAKE

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
OPREZ!!! Danas policija revno prati kako prelazite semafore. Naime na križanju Barčićeve ui Trpimorove ulice (preciznije na Jadranskom trgu kod pješačkih prijelaza koji su poznati po tome što su zajedno široki oko metar i pol) cijelo jutro policajci zaustavljaju građane i globe ih zbog nečega što se na engleskom naziva «Jay walking», a na hrvatskom to bi značilo «bezobrazno prelaženje ceste preko crvenoga svijetla ne mareći za sigurnost prometa u mirovanju».
Tako da čak ako nema niti jednog vozila na obzoru, ne smijete prijeći tih metar i pol za vrijeme crvenoga svjetla jer će vas gospodin policajac zaustaviti, upoznati s nevoljom koju bi vaše nepromišljeno ponašanje moglo izazvati i olakšati vas za sadržaj vašega novčanika.
Dakle disciplina je danas u modi i ne dozvolite da vas neki lakomisleni poznanik nagovori na bahati Jay walking, odnosno bezobrazno prelaženje ceste preko crvenog svjetla ne mareći za sigurnost prometa u mirovanju jer bi ste mogli ostati bez današnjega ručka.
Zanimljivo je i da su na cesti uz te pješačke prijelaze široke metar i pol parkirani automobili za koje nitko ne mari, tj. gospoda policajci šeću se oko istih automobila kao da su nevidljivi i kao da nikome ne smetaju. A upravo vlasnici tih automobila SVAKODNEVNO KRŠE ZAKON bezobraznim parkiranjem svojih pokretnina na cesti koja je ionako preuska za prometovanje. Očigledno da gospodi policajcima više smetaju pješaci od gomile parkiranih automobila zbog kojih vozači u prometu redovito lude.
No ukoliko nekog vozača priupitate koliko to sve skupa ima smisla odgovoriti će vam kako i nema previše jer jednokratna rigorozna akcija i neće promijeniti svijest pješaka. Svijest pješaka upravo je ono na što treba apelirati kada govorimo o ovakvim i sličnim akcijama.
Koji vozač voli kada mu pješak u maniri klokana preskače ulicu na najprometnijim mjestima ili pak u kakvom nepreglednom zavoju? Niti jedan! I kada zakočite na pješačkom prijelazu jer ste upravo vi kao vozač imali zeleno, a nonšalantni pješak grabi crveno na pješačkom prijelazu, isti će vam još nešto sočno opsovati. Svi naime u takvim sutuacijama dobro čitamo s usana.
Tko je tu sada pametan?




Post je objavljen 06.02.2007. u 13:04 sati.