Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

UTVRĐEN PROGRAM NASTUPA MAČANSKIH KUDOVACA

Izvršni odbor Kulturno-umjetničkog društva Mače održao je prvi ovogodišnji radni sastanak na kojem su određeni neki važniji datumi u aktivnostima Društva. Dogovoreno je da će se redovna izvještajna Skupština održati u ožujku, napravljen je prijedlog za održavanje tradicionalne Tamburaške noći Mače u mjesecu srpnju, a niti ove godine neće izostati tradicionalni Božićni koncert.
Što se tiče aktivnosti ostalih sekcija utvrđeni su i njihovi nastupi i planovi. Veliki folklorni ansambl, pod vodstvom Martine Kolarić, sudjelovat će na na Županijskoj smotri folklora, zatim na smotri u Mariji Bistrici, na cjelovečernjem koncertu u sklopu manifestacije Zagorska krijesnica u Krapini, a od gostovanja u planu je Baška na otoku Krku i Rovinj, dok se u Maču tijekom ljeta, očekuju gosti iz Sardinije.
Mali i dječji folklorni ansambli, koje vode Martina Sokolić i Anita Petanjek, uskoro će nastupati na županijskoj Dječjoj smotri folkora, te u sklopu Dana općine i Tamburaške noći, a Dječji folkorni ansambl još ima u planu Smotru u Kutini. U KUD-u Mače djeluju još i tamburaši, koji se pod vodstvom Rudolfa Mahmeta pripremaju za Smotru tamburaških orkestara, 17. veljače u Loboru, a tijekom ogidne pratit će folklorne sekcije na svim njihovim nastupima.
IZVOR:www.radio-zlatar.hr

Post je objavljen 05.02.2007. u 06:38 sati.