Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurwoman

Marketing

Oprosti mi, Lazo, za sve grube riječi...

Što sam te onako oblatila u jednom davnom gnjevnom postu. Sad mi to više nije važno. Prošla testiranje! Jedino žemsko u 9 kršnih kandidata! Uf, provukla sam se. A Lazo me se sjeća! Ili dobro laže i laska. Uglavnom, prigrlio me i snimanje je oko 8. marta. Prigodno. Tako da će o toj temi tek biti riječi. Tek sad počinje prava nervoza. Iako ne može biti gore od blamova na Milijunašu, o antologijskom Vetu da i ne govorimo.
Što se mene tiče, ja sam samim upadom odradila dobar dio svog sna. Netko sanja da će voziti Audi TT, netko da će snimiti duet s Ivanom Banfić, a netko da će završiti s drvenim (danas odvratnim plastičnim) Kviskom za vitrinu. A dan testiranja pamtit ću prvenstveno po probavnim smetnjama. Jedna sam od onih jadnika kojima trema i nervoza udare na probavu. Od jutra sam puštala golubice mira, a čim sam koraknula u dvoranu za testiranje, počeli su grčevi i centrifuga. Pred jadnim Lazom sam se jedva suzdržavala da crijevno ne eruptiram. Čim me pustio van, pravac WC. I odonda skakućem kao sretna i ponosna gazela.

Image Hosted by ImageShack.us

A sad nešto za juholjupce.
1) Krepka zimska juha od povrća i slanutka. Ines, počuj.
Namočiti slanutak i staviti ga kuhati u puno vode. Nakon nekih 30-40 minuta dodati unutra narezani grincajg, po želji može i malo karfiola ili brokule. Nakon još 10-15 minuta dodati narezani poriluk. Začiniti, uliti kap maslinovog ulja, peršin, može i vlasac. Gotovo.
2) Najjednostavnija kvazimeksička juha od kukuruza.
Na ulju popirjati luk, ubaciti 2 konzerve kukuruza, malo da omekša. Onda uliti oko litru vode i kad zakipi, ubaciti kocku. Još malo kuhati pa skinuti s vatre. Izmiksati, vratiti na vatru. Dodati malo vrhnja, sol, papar, limun i neki tajni začin. Ja stavila čili.

Malo agitacije. Glasovanje za Lidiju, ovdje.

I kutak za vinopije.
Casillero del Diablo, ovaj put bijeli, chardonnay, 2004. Cijena - oko 65 kn.

Image Hosted by ImageShack.us

Odličan. Zanimljiv odmak od domaće produkcije. Inače nisam baš tip za chardonnay, ali ovaj je bio praznik za nepce. Osvježavajuć, ni prekisel ni presladak, bogatstvo okusa. Piše na etiketi citrusi, ananas, vanilija, zelene jabuke. Ne mogu reći da sam baš sve to identificirala, ali ima jako aromatičan i dugotrajan okus. Ostaje u ustima kao dobra rakija. Butki se ne bi tako izrazio, ali najte kaj zamerit.

Post je objavljen 05.02.2007. u 12:07 sati.