Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rockoholic

Marketing

...............

Kao što znate, a neki osjećate i na svojoj koži- vrijeme je ispita. ok, učim. Mislim da sam , što se tiče svog tzv. neučenja, ipak malo previše bila samokritična, jer stvarno nije da nemam pojma. Možda sam prevelik perfekcionist kad su u pitanju očekivanja od mene same. Perfekcionist koji nikad ništa ne dovede do perfekcionizma, osim samokritičnosti.

Ali, ok, učiti sam počela. Kao i ostatak mog društva. Ali izgleda da uzet knjigu, sjest i naučit i nije tako lako. Jer je zadivljujuća kreativnost ljudi u vrijeme ispitnih rokova. Kreativnost i energija da čine sve osim učenja.
Dakle, par primjera poprilično mrskih aktivnosti koje studentima postaju drage u veljači.

Prvo mjesto uvjerljivo zauzima pospremanje. Moja teorija gleda na pospremanje s psihološke strane- nesposobni da pospremimo milijun informacija u svojoj glavi koje su još pod utjecajem stresa, radije uzimamo 'metlu u ruke'. Metaforički ali i doslovno. Soba mene i cimerice nije baš oličenje reda, više je u stanju konstantnog kreativnog nereda. ali u vrijeme ispita se blista! Zbog mene uglavnom, cimerica je toliko neuredna da čak ne pati od sindroma ispitnog pospremanja. (Sorry T., ali istina je ;)) Šalice od kave, omoti čokolade koji su bezbrižno stajali na stolu (pod krevetom) i sličnim mjestima sad mi bodu oči. I naravno, moja logika je da ću bolje učiti u pospremljenoj sobi. Donekle točno.... Ali u pospremljenoj sobi bolje je i ljenčariti, pisati, surfati netom, čitati...
Jedna frendica je također do grla u učenju, ali neki dan cimerica ju je zatekla kako čisti wc.
Naširoko rasprostranjen sindrom pospremanja također pogađa i muškarce, te neuredne svinje. (provokativno seksistčki dodatak postu cerek) Prijatelj je pospremio čitav stan za vrijeme ispita.

Dalje, kod mene se u izbjegavanju učenja pojavljuje i želja za iznenadnim održavanjem forme. U Zagrebu sam nekih pola godine, a ideja o trčanju na Jarunu bila je samo ideja i neostvariva teorija dok se nisu približili ispiti- SAD mislim da je pravo vrijeme da idem na trčanje, na fitness, i slično.

Pisanje. E da, nakon što sam neki vrijeme bila jako lijena po tom pitanju sad imam milijun ideja za priče, i slično. Zapravo bih trebala pisati seminar o Srcu tame i o Konačarima, li meni je zanimljivije pisati o tome kako trebam pisati seminare nego ekšli napokon napisati nešto smisleno tom Conradu i završiti s njim zauvijek. On je čak povjerio svoj laptop meni jer mu previše odvlači pažnju i ometa ga u učenju. Što kod mene , kao što vidite, nije slučaj. cerek

Učenje s nekim. Ja i frendica se dogovorimo da ćemo zajedno učiti lingvistiku. Cimerica se pokupila doma (triput hura za T, prošla sve na FER-u thumbup) na deset dana. Frendica s faksa spavala je kod mene u svrhu učenja lingvistike. Učenje se pretvorilo u pričanje do 3 ujutro (tako je valjda kad uče Dalmatinka i Hercegovka) i ostatke slatkiša. U 3 ćemo kao početi, a onda : Hej, I. ajmo mi spavat, pa ćemo ujutro učiti. –Ajde. Laku noć.
I onda smo, što ona kaže 'zakrmile'. zijevzijev

A sad, sama sam u sobi, s gramatikom španjolskog i lingvistikom engleskog. I stvarno je krajnje vrijeme da se primim nepravilnih glagola i prescriptivisma i descriptivisma i riješim se više tih ispita i prestanem ljude gnjaviti svojim ispitnim groznicama, štreberskim planovima i glupim teorijama.:O)

Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 05.02.2007. u 14:02 sati.