Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/limonatapiccante

Marketing

"Gledaj u se i u svoje kljuse!"

Ne bih sad bila u stanju nabrojiti koliko su mi to puta mnogobrojne osobe ponovile, pocevsi od mojih roditelja. Uvijek su me nastojali nauciti da se drzim svoga posla i da se ne druge ne obazirem. A ja ne bih bila ja pa da kontro i toga idem. Naime, ja sam misljenja (bila?) da su prijateljstva nesto divno - to je kao imati bracu koja nije tvoje krvi. S prijateljem se saliti, piti, dijeliti nesrecu...zivjeti s njim - nema boljeg.

Zasto sam nacela bas ovu temu danas? Prvenstveno iz razloga sto vjerujem da sam izgubila mozda dva najveca i najbolja prijatelja koja sam ikad imala: Parida i Giuseppea. Jucer kao jucer, subota kao i svaka druga - moj dan (od podneva pa nadalje, jer skolu imam i subotom) oduska od tjedna. Dan kad se vidis s onima koje ne vidjas kroz tjedan, kad se zabavljas i opustas kako ti najbolje pase. Vec sam srijedu odlucila otici na festu do bara, na rostilj sto grupetina nas radi svaki mjesec, no na to sam zaboravila. Subotu poslijepodne me nazove Paride i pozove na veceru. Ja kazem, "oke, no za svaki slucaj cu ti jos javiti". I kad sam se sjetila da sam veceras zauzeta, rekla sam mu. A on ni pet ni sest se uvrijedi i prozove me kujom, objasnjavajuci da je vec kupio ribu i bio sav sretan sto ce vecer provesti samnom.

A da mi skroz unisti dan, Beppe me prozvao "dosadnom" jer sam ga skakljala. A kad on skace u liftu i plasi me, nikom nista? I da, umjesto da izadjemo, on je zaspao. Ostavila sam ga doma, izasla, popila koji Jack Daniels i setala gradom do 4 u noci.

Mozda sam djetinjasta jer se vrijedjam zbog takvih stvari, no priznajem da sam osoba kojoj treba mrvica paznje. Zrno odobravanja, ako zelite. Moralnu potporu? A koliko god ja to isto pruzala drugima, rijetki mi to vrate, a pod "rijetki" mislim na moju majku i mog oca.

Tako da, nakon ova dva slucaja i 20 koji su prethodili, mislim da cu konacno poslusati oca i poceti gledati "u se i u svoje kljuse". Ako hocete drukciju metaforu jer ne podnosite poslovice - dignuti cu zid oko sebe. Pa se svi mogu pristojno JEBAT.



Post je objavljen 04.02.2007. u 17:21 sati.