Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/4image

Marketing

Slobodna Dalmacija, subota, 9.7.2005.

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA U MUZEJU GRADA TROGIRA
Pet priča Mare Milin

TROGIR - U Muzeju grada Trogira otvorena je izložba autoportreta fotografkinje Mare Milin, u organizaciji su Maja Marohnić i Denis Marohnić iz udruge 4 image, koja će biti otvorena do 12. srpnja.
Autorica je poznata po svojoj suradnji s kazalištima, raznim časopisima (Cosmopolitan, Elle, Mila, Story...), te izdavačkim kućama.
U Trogiru se Mare predstavlja s 23 crno-bijele i kolor fotografije s naglašenim osobnim doživljajem u svakom kadru. Postav čini pet priča naslovljenih: Provela noć ...s...viklerima u kosi, Raspoloženja - moods, Putovanja jedne spavaćice, Buđenja, Uh, te 1. 1. 2005. Izložba je prethodno bila izložena u Bratislavi na Međunarodnom mjesecu fotografije gdje je Mare bila jedini hrvatski predstavnik.
Maja Marohnić zapisala je u katalogu: Svjesna oblika i usredotočena na osnovne mogućnosti i vrijednosti samog medija fotografije, Mare iz naizgled banalnih situacija stvara autobiografske priče koje prikazuju svijet očima pojedinca.
Specifičnost Marina rada jest istančanost za detalje, pa njezine fotografije otkrivaju ruku koja otvara vrata (mama), rupu na filmu, bore na licu, dlačice na nogama ... Kako i sama navodi - fotografija zna biti okrutan medij. Ipak, ta surova stvarnost, na velikim formatima, postaje romantičan i osoban prikaz života. Zanimljivo je da se Mare Milin uporno ograđuje od ikakvih intervencija odnosno uljepšavanja na fotografijama. "A posao mi je da činim ljude ljepšima nego što u stvarnosti jesu. Koja laž ...".
Organizator 4 image novoosnovana je udruga koja za cilj ima stvaranje kvalitetnijeg kulturnog identiteta RH uz pomoć mladih i kvalitetnih ljudi. Bavi se organiziranjem izložbi, performansa i predavanja.
Merien JELAČA

Post je objavljen 04.02.2007. u 15:19 sati.