Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mirnalovesnoname

Marketing

Glazba

Ovaj post sam posvetila nečemu bez čega mislim da se ne može,a to je glazba! Možete li zamisliti život bez glazbe?

Glazba je dio veliko svijeta zvuka; ona je umjetnost zasnovana na organizaciji zvukova u vremenu. Muzika kao i druge umjetnosti čovječanstvu prenosi određene nadahnute ideje i poruke umjetnika.
Kako sve glazba utječe na nas?
Čini li život samo ljepšim, ili i boljim? Može li nam glazba promijeniti raspoloženje i osjećaje, ili čak utjecati i na stav prema životu? Pobuđuje li nas na pokret, ples, podiže li radni polet? Može li otvoriti i put prema dugovnosti?
Upravo zbog velikog utjecaja na čovjeka, glazba je oduvijek imala i ima značajnu ulogu u životu pojedincam, kao i u društvu.
Glazba ima veliku estetsku ulogu u životu, uz nju nam je, posve je sigurno, život ljepši. Tijekom povijesti bila je snažno moralno sredstvo djelovanja društva i crkve prema pojedincu; uz glazbu lakše je prihvatiti poželjne obrasce ponašanja i vjerovanja. Danas ima i golemu ekonomsku moć; glazba je treći po redu business na svijetu!
Mnogi se bave glazbom iz osobnog zadovoljstva muzicirajući sami, skupno, u zboru ili orkestru. Pomoću glazbe ljudi izražavaju ili prizivaju osjećaje, na trenutak se izmiču svakodnevnim teškoćama.
Glazba danas nalazi sve veću ulogu u muzikoterapiji - liječenju pomoću glazbe. Njom se lako postiže stanje naglašene emocionalnosti, pa čak i transa, što može imati svoju pozitivnu ulogu, ali se može i zlouporabiti.

Tekst sam izvadila iz udžbenika za glazbenu umjetnost.

Post je objavljen 04.02.2007. u 12:39 sati.