Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/novembar

Marketing

MI SMO PRVACI

Možda ove godine nam nije pošlo za rukom pa da to možemo doista reći, ali prvak ne znači samo biti prvi, prvak znači igrati dostojanstveno, hrabro, pošteno i briljantno kao što su naši dečki igrali. Mislim da možemo biti samo ponosni na njih, a nipošto osuđivati ih ili nešto drugo što bi na bilo koji način umanjilo njihovu vrijednost. Do pobjede je teško doći, ali kada je imaš sigurnu u rukama, nije teško naviknuti se na to da si pobjednik. Ali kada je silno želiš i na ovakav način je izgubiš, nositi se s gubitkom još je teže. A naši dečki pokazali su svoju pravu snagu upravo u cijeloj ovoj nesretnoj situaciji. Izgubili su uzdignute glave, priznali sve svoje greške, molili nas navijače da im oprostimo. Ja mislim da im nemamo što oprostiti. Možemo im samo zahvaliti. Evo, neću više puno pisati jer mislim da svatko ima svoje mišljenje, to je bilo moje, a sada ću još samo citirati neke riječi Tomislava Birtića, novinara 24 sata, koji je za današnji broj napisao izvrstan članak. Ovi dijelovi su po meni, zaslužni da ih se istakne.

"Bilo je to posljednje iskušenje hrvatske rukometne repke. Nakon što su osvojili sva zlata, dobili su prilike da si nešto i daruju. Iz blata profesionalnog sporta izašli su čisti kao bebe. Darovali su si čast!"

"One 86' su govorili: "Piše se samo da su Argentinci osvojili SP. Tko će se za 20 godina sjećati da je Maradona zabio gol rukom?. Ma ne, nakon 20 godina... Zauvijek će biti zapisano da nije bio dovoljno velik da naslov osvoji pošteno. Zauvijek će biti zapisano i da su naši dečki sve osvojili bez i jedne mrlje. Mogli su i nepošteno, ali nisu htjela. Jer, oni su dovoljno veliki."



I još ću nešto reći. Neki dan na tjelesnom dečki iz mog razreda nisu igrali nogomet, nego rukomet. Mislim da u Hrvatskoj nisu jedini takvi. Zato, nemojte gledati samo one rijetke loše trenutke, pamtite ono što su napravili za hrvatski rukomet i za rukomet općenito. Zamislite na trenutak u kojem nekolicina nogometaša igra rukomet a golman (vrstan nogometaš) uzvikuje: Ja sam Mirko Alilović!!





Post je objavljen 03.02.2007. u 20:14 sati.