[tjedniQ]
Kaqo uspjeti na filmu ...,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[tjedniQ]
Kaqo uspjeti na filmu ...

U prvom redu, hvala svima koji su prošli post iscrpni i dobronamjerno qomentirali (koliqo sam primjetio, zlonamjernih nije ni bilo). Sve je to pročitano, progruntano i zaqljučano u srcu. Ajmo sad dalje ...

» liQ i djelo « Ovoga tjedna nije bilo ništa spektaqularno novoga, radilo se na predvidljivostima: završeno je crtanje brošure o Prelogu i stripova za udžebeniq informatike, napisan je scenarij za "Juniora i Gea" i "Pčelicu", počela se crtati epizoda "Sergeja" za treći broj Mister Mačak Magazina, nešto se malo prevodilo i tako to. No, glavna zgoda je na drugom mjestu!

Negdje početqom tjedna, naime, javio se Zec, glavni uredniq hrvatsqog Playboya, s viješću kako se iz Playboyeve filmske divizije u Palo Altu zanimaju za prijevod jedne epizode "Dicka Longa" kojeg Štef i ja radimo za spomenutu novinu. Razlog za oduševljenje? Ne baš. Ja, naime, nemam dobra iskustva s ljudima od filma (uglavnom ovdje kod nas), pa se nisam ničemu puno ni nadao, ali opet - treba obaviti što se traži jer ipak smo u najamničqom poslu. Epizoda je prevedena (Tanja!) - za vraga, radilo se o vrrrlo lokalnoj i tešqo prevodivoj epizodi u kojoj Karmen the Barmen prepričava kako je sedamdesetih otišao u gastarbajt pa završio snimajući porniće - i poslano.

Stiže sinoć natrag pismo zahvale na prijevodu i pojašnjenje: ono što ih je zapravo jedino zanimalo (a to se i dalo pretpostaviti, s obzirom da original nisu mogli čitati nego su samo gledali sliqe) nije Dick već Karmen the Barmen s afro-frizurom koji snima pornić. Ima li toga još? Ježiga, nema, hvala i doviđenja. Eto, taqo uzbudljiv zvjezdani život vode autori stripova ...

A ono što je meneka stvarno razveselilo, bila je sličica koju je poslala Manekineko. Glečte:



Nadam se da se išta vidi, a aqo se i ne vidi, evo pojašnjenja: riječ je o rodoslovnom stablu Von Jungfrauovih baziranom na nasumičnim repliqama kojima su se nabacivali liqovi u epizodi "Kljunova" u Q-u 13! Plan u neplanu! Ostaje još samo pitanje ima li tu dvanaest žrtava za djeda Damira i sve će se nevjerojatno poqlopiti! Nemate pojma kako me taqve stvari vesele! cerek

» linQovlje « Qompjutor je većinu tjedna bio gecrqt tako da se na MCN-u nije događalo ništa jer nisam imao spojen sqener (prav mi budi - to mi se dogodi jer zahebavam druge što ne osvježavaju blogove redovito), a i prilog na Blogoreji je qasnio. Blogov Kolac je, zato, uredno obnavljan kritiqama priča pristiglih na Bestselerov natječaj pa barem nešto imate za čitati, ako vam se dade.

Od drugog linoqvlja svaqaqo treba spomenuti da su Djole i Pedja qonačno te napoqon stavili na web svoj geg-strip "Iz Revolta". Strip bi se trebao obnavljati svaqog ponedjeljqa, daqle idealno za sve one ponedjeljqe u qojima ja nešto zaboravim staviti ... U ostatku svijeta, razna angulemska previranja (Grand Prix je dobio Jose Muńoz; koscenarist Guibertova "Fotografa" umro je od srčanog udara dan naqon što mu je strip nagrađen; nevezano s festivalom umrla je i Liliane Franquin, Andreova udovica; Morvan i Munuera napuštaju seriju "Spirou", pedeseti album će vjerojatno raditi Yann i ??? ...), ali u domaćoj će publici jače vjerojatno odjeknuti samo vijest kako će jednu posebnu epizodu XIII-ice crtati Moebius.

Nisam stavio linq kojeg ste mislili da sam trebao? Pa qaj sad?

» leQtira « Na Deqarinu sreću i veselje, uspio sam otqriti gdje sam stavio "Casanove" Fractiona i Baa te sam jutros pročitao prvi svezaq.



Što reći? Jako fino crtano, a nisam ga ni mrzio koliqo sam mislio da hoću. Jest, nije sve pretjerano jasno (odnosno, traži više razmišljanja da se shvati što se događa nego što to razmišljanje u qonačnici vrijedi), ali namjere su barem poštene. Meni strip nije toliko zanimljiv jer sam, pored originalnog Moorcocka, čitao i bar još nekoliko inačica na njegovog Jerrya Corneliusa (Moebius i Talbot padaju na pamet), taqo da mi ovo nije ništa strašno novo, ali nije, eto, ni samo strašno. I jaqo je fino, podvlačim, crtano.

» marQeting « Sigurno ste se uvijek pitali kako internetom najpovoljnije nabaviti izvrsnu antologiju hrvatskog SF-a, Ad astru, u izdanju Mentora - evo vam priliqe!

Inače, qao i obično, qupite Q, qupite "Entropolu"! A ima i starih, jeftinih auqcija. Fala unaprijed!

Do petqa!

(mcn)



Post je objavljen 03.02.2007. u 11:55 sati.