Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/okruglalopta

Marketing

27.1.2007.

Weymouth – Northwich X2 (1.64) 8.5/10

Weymouth – Nortwich 2 (3.00) 7/10


Weymouth je u velikim problemima i mislim da ce proci jos puno vremena do njihove prve pobjede pod vodstvom novih trenera koji su regrutirani iz igrackog kadra. Radi se o dvojici 20-something momaka bez ikakvog trenerskog iskustva i proslo kolo, kad je Weymouth izgubio od Exetera 4:0, dobar je pokazatelj kako ce Weymouth izgledati i igrati u blizoj buducnosti.

Za one koji ne prate, prvo je, prije otprilike dva tjedna, vlasnik Weymoutha objavio da klub tone u sve veci financijski minus i da je jedino rjesenje da sve igrace stavi na transfer-listu pa tko voli, nek izvoli. Nakon toga je momcad napustilo 6 ponajboljih igraca, da bi vlasnik kluba nakon toga rekao kako ce ipak pomoci koliko moze do kraja sezone i kako povlaci sve preostale igrace s transfer-liste. Dakle, nekakav kompromis, ali zrtva tog kompromisa su i menadžer i trener koji su Weymouth uveli u mocnu Nationwide Konferenciju i ciji odlazak navijaci jos uvijek nisu preboljeli.

Igracki kadar Weymoutha je trenutno takav da je svima jasno kako bi glavni cilj ove sezone trebao biti ostanak u ligi i to ce im vjerojatno poci za nogom, jer su trenutno 7. i od opasne zone ih dijeli skoro 20 bodova. No, 1.64 za X2 protiv Weymoutha u ovom trenutku se mora iskoristiti, a i 3.00 za cistu pobjedu gosta zvuci jako dobro.

Weymouth je konacno doveo par igraca, ali to i nisu neka velika pojacanja, nego igraci koji ce se truditi pomoci momcadi da ne izgubi svaku tekmu s hendikepom. Na posudbu su im stigli veznjak iz Bournemoutha James Coutts (igrao je i u proslom kolu, kad su izgubili 4:0, prije toga se bas i nije naigrao u maticnom klubu) te napadac Didcot Towna (koji su ti?!) Stuart Beavon (jos uvijek nije sasvim fit, u proslom kolu usao pred kraj tekme, nije napravio nista, sutra ce igrati od pocetka jer ce im jedini koliko-toliko regularni napadac biti van stroja vise od mjesec dana), a prije nekoliko dana se do kraja sezone vratio i veznjak Dutton za kojeg nitko nije siguran koliko ce uopce moci fizicki izdrzati (u studenom dobio otkaz u Eastleighju jer su ga stalno mucile ozljede). Taman kad se u prvih 11 trebao vratiti kapetan i zastitni znak momcadi Ben Smith, objavljeno je da je i on napustio klub.

Uglavnom, Weymouth (tri poraza zaredom, da i to spomenem) bi samo bozjom intervencijom sutra mogao do sva tri boda, a do boda ce doci samo ako ce imati jaaako puno srece.

Northwich je prosjecna momcad, vrlo dobra u gostima (6-1-5), imaju dvije gostujuce pobjede zaredom (St Albans u ligi, Eastbourne u FA Trophy kupu prije par dana). Nakon suspenzije im se vraca veznjak Elliott, a na posudbu iz Macclesfielda im je upravo stigao branic Smart koji ce sutra definitivno biti u prvih 11. Klub su nedavno napustili Sale koji je rijetko igrao i Payne koji je ionako dugo bio ozljedjen, a stigli su veznjak Beaumont (Nottingham) i napadac znakovitog imena James Dean. Navijaci se vesele stanju u Weymouthu i poprilicno su nabrijani, tako da ce Northwich imati i glasnu podrsku s tribina. Sad sam tek skuzio da Northwich cijele sezone ima samo jedan remi, tako da i me i ta cinjenica vuce prema cistoj pobjedi gostiju...

Za kraj, evo vam samo jedno od bezbroj slicnih razmisljanja navijaca Weymoutha:

Quite frankly the team is falling apart there seems to be no effort being made to keep the players. To be honest to see the forwards go will be no great loss as it has been proven that they cant score at this level anyway.

With the squad we have left looking at it I cant see where the next piont is coming from.

No Right Back
No strikers
No creative midfielder

Sorry people its not looking good.

FT 1:1



Lancaster – Scarborough 2 (1.57) 9.5/10

Lancaster – Scarborough (-1) 2 (2.48) 8/10


Protiv koga god igrali, isplati se kladiti protiv Lancastera. Znate sve, vi koji ne znate bacite pogled na arhivu analiza. Uglavnom, izmedju zadnjeg Lancastera i predzadnjeg Redditcha je 13 bodova razlike, Lancaster ove sezone kod kuce ima nenadje*ivi omjer 0-1-10 uz gol-razliku 7:28, a izgubili su zadnjih 10 tekmi zaredom. U zadnjih 6 tekmi nisu postigli niti jedan gol, a primili su 22. Da, dobro ste procitali. Primaju sve vise i vise golova (ako je netko mislio da su se polako poceli privikavati na novonastalu situaciju. Nisu), u zadnje dvije tekme primili su cak 10.

Scarborough je dobra gostujuca momcad (puno bolji su u gostima nego doma), imaju omjer 3-6-3, s tim da su u zadnje dvije gostujuce tekme slavili protiv momcadi koje se bore za play-off, Farsleyja (2:0) i Workingtona (1:0). Sve u svemu, u dobroj su formi, u zadnjih 12 tekmi (od pocetka studenog) su pobjedili 5 puta, remizirali 3 puta i izgubili 4 puta, ali iskljucivo od vrlo dobrih momcadi pri vrhu tablice. Pobjedili su, izmedju ostalih, uvjerljivo prvog Droylsdena (i to u gostima), cetvrtoplasiranog Hinckleyja i osmoplasiranog Farsleyja (izmedju druge i osme momcadi je samo 2 boda razlike!), a kad gube, gube takodjer od tih jakih ekipa i to u 99% slucajeva samo s jednim golom razlike. Sutra im se u momcad vraca mladi, talentirani veznjak Dalton.

U rujnu je Lancaster slavio u gostima kod Scarborougha, ali od cijele te Lancasterove momcadi ostao je jedan jedini igrac.

FT 1:5



Salisbury – Bedford Town 1 (1.40) 8.5/10

(-1) Salisbury – Bedford Town 1 (2.01) 7/10


Salisbury je cetvrta momcad Juzne Konferencije, od prvog mjesta ih dijeli samo 4 boda. Kod kuce imaju omjer 7-2-1 uz gol-razliku 15:4 i imaju tri pobjede zaredom. U prvenstvo su usli nadmocno, kolovoz i rujan su im bili kao iz snova, 9 pobjeda u 11 tekmi. Listopad, studeni i to nesretno blagdansko doba (kad se igraci u 28. ligama ponasaju kao i mi obicni smrtnici) donijeli su radikalno suprotne rezultate – 7 tekmi nisu znali za pobjedu. Od 9. sijecnja, kad su rasturili Yeadinga 4:0, opet im sve ide. Oporavilo im se i par igraca, a prije par dana je u klub stigao i bivsi veznjak Gloucester Cityja, hvaljeni Michael Fowler (igrao i za Crystal Palace).

Bedford je na predzadnjem mjestu, ali imaju utakmicu vise od zadnjeg Basingstokea. Forma im je za ubit se – u zadnjih 8 tekmi (od pocetka studenog) skupili su 7 poraza i jedan remi (26. prosinac, krive su vjerojatno mamurne glave i puni zeluci igraca Cambridgea). Uzas. Otislo im je puno igraca, jucer im je otisao i Childs, navijace vele zato jer je nedavno otisao i njegov najbolji prijatelj Dillon. Mnogi su otisli, ne samo zbog prijateljstva. U rujnu, na livadi Bedford Towna bilo je 2:1 za Salisbury, ali sad bi hendi trebao proci.

FT 3:1

Post je objavljen 27.01.2007. u 04:34 sati.