Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Narodni običaji KUD-a Izvor i u Dugoj Resi

DUGA RESA - Nakon dva uspješna koncerta u karlovačkom Zorin domu, Kulturno umjetničko društvo Izvor iz Generalskog Stola ove će subote i dugoreškoj publici prikazati običaje krstitki i čijanja perja.
- Nastupamo 3. veljače u 19 sati u kino dvorani pučkog otvorenog učilišta. Ulaznice se mogu nabaviti u pretprodaji u Učilištu ili sat vremena prije koncerta po cijeni od 10 kuna - rekao je predsjednik KUD-a Izvor Damir Škrtić.
Održavanje koncerata u Dugoj Resi već je tradicija, pa se i ovoga puta očekuje velik odaziv publike.
- Već tradicionalno, četvrtu godinu za redom, dolazimo u Dugu Resu i moram priznati da smo uvijek dobro primljeni od strane dugoreške publike i nadam se, u ime cijelog našeg društva da će tako biti i ovoga puta - dodao je Škrtić.
U narednom razdoblju KUD Izvor će običaje krstitki i čijanja izvesti na Festivalu kazališnih amatera koji će se za Karlovačku županiju održati za nekoliko mjeseci.
- Već smo se prijavili za Festival kazališnih amatera kojieg organizira Hrvatski sabor kulture. Predstava će ponovo biti izvedena u Zorin domu negdje tijekom ožujka ili travnja. Hoćemo li ići dalje ovisi o selekcijskoj komisiji, ali ako bude slučaj kao lani onda hoćemo. Za sad nam je najvažnije da se njima iz Zagreba predstavimo već u Karlovcu - zaključio je Škrtić.
IZVOR:www.radio-mreznica.hr

Post je objavljen 02.02.2007. u 17:48 sati.