Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/watchtower

Marketing

U JAPANU TREĆI SLUČAJ PTIČJE GRIPE

Japan je potvrdio novi slučaj ptičje gripe na farmi peradi u zapadnoj pokrajini Okayama, izvijestilo je u ministarstvo poljoprivrede, navodeći da je riječ o trećem slučaju ptičje gripe u Japanu ovoga mjeseca.

Ministarstvo je objavilo da obavljeni testovi pokazuju prisutnost virusa gripe H5 među pilićima na farmi u gradu Takahashiju, gdje je od petka umrlo 39 ptica od ukupno 12 tisuća koliko ih je na farmi.
Daljnji testovi će pokazati je li riječ o smrtonosnom virusu H5N1, a nema nikakvih informacija o eventualnoj širenju zaraze na ljude u Japanu.
Taj je virus od njegove pojave 2003. ubio najmanje 164 osobe, uglavnom u Aziji, dok je umrlo ili ubijeno više od 200 milijuna ptica.
Ministarstvo je izvijestilo kako je naredilo ubijanje svih pilića na farmi te dezinfekciju, kao i da je odredilo zabranu prometovanja ljudi ili roba u radijusu od deset kilometara od farme.
Ranije ovoga mjeseca, Japan je potvrdio dva slučaja H5N1 virusa među peradi u jugozapadnoj pokrajini Miyazaki, po proizvodnji peradi najjačoj regiji u Japanu.

::IZ MEDIJA::
Japan poultry infected with bird flu (AP)
Japan steps up measures to counter bird flu (AFP)

Post je objavljen 28.01.2007. u 10:03 sati.