Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/watchtower

Marketing

EPIDEMIJA NA BRODU "QUEEN ELISABETH II"

Više od tri stotine putnika i članova posade na brodu Queen Elizabeth 2, jednom od najvećih putničkih brodova na svijetu, u zadnja je dva tjedna dobilo probavne smetnje.

Brod koji je u srijedu pristao u San Franciscu prevozi 1652 putnika, a ova plovidba 25. mu je krstarenje oko svijeta, desetodnevni maraton koji stoji do 65 tisuća dolara po osobi za cijelo krstarenje.
Ukupno 276 putnika i 28 članova posade povraća ili ima proljev, objavio je Centar za kontrolu i sprečavanje bolesti CDC u Atlanti u američkoj saveznoj državi Georgiji.
Lisa Beaumier, analitičarka CDC-a za za javno zdravstvo, rekla je kako centar proučava uzorke fekalija putnika i na taj način pokušava dijagnosticirati bolest.
Nije potvrdila da je riječ o norovirusu koji je pronađen na drugim putničkim brodovima na krstarenju.
Brodo Queen Elizabeth 2, kao i sestrinski brodovi Queen Mary 2 i Queen Victoria u vlasništvu su tvrtke Cunard Line.
CDC ima odgovornost za zdravstveno stanje na svim brodovima koji krstare ako imaju više od 13 putnika koji iz stranih luka plove prema američkim lukama. Zato je taj centar, kad je primio dojavu o zarazi na brodu, 19. siječnja poslao istražitelje na Queen Elizabeth 2 dok je bio u meksičkome turističkom centru Acapulcu.
Beaumier kaže kako je na brodu pojačano čišćenje i dezinfekcija. Dok je bio u Kaliforniji, s broda je otišla većina putnika pa je provedeno dodatno čišćenje i dezinfekcija.
Mnogi putnici krenuli su samo na dio svjetskoga krstarenja. Etapa 'Pacifički portal' stoji oko devet tisuća dolara po osobi, a brod je isplovio 8. siječnja iz New Yorka. Stao je na Kajmanskome otočju i u Kostarici, prošao Panamskim kanalom i onda zapadnom obalom srednje Amerike prema Acapulcu i dalje u Los Angeles i San Francisco.


Post je objavljen 26.01.2007. u 08:51 sati.