Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/haso1102

Marketing

Ozdravio (malo)!!

Et, ja malo ozdravio, smanji mi se temperatura i tak. Lux, tu se ne smije nikog vrijeđatsmijeh. Bila mi je temperatura 39.65burninmadburninmad. Evo sad neke gluposti...

Završena je jednogodišnja potraga za najgorim zvukom na svijetu. Pobjedu je odnio zvuk nečijeg povraćanja, javlja Daily Telegraph.
---
Jednogodišnja online anketa privukla je 1.1 milijuna glasova, a drugo mjesto osvojio je zvuk mikrofonije. Treće mjesto dijele plač beba i škripanje vlaka na tračnicama.

Anketu je osmislio Trevor Cox, profesor na sveučilštu Salford, i u nju uvrstio 34 zvuka. Zanimljivo je da neki zvukovi za koje se očekivalo da će biti visoko na ljestvici, nisu dobili toliko glasova. Zvuk povlačenja noktiju po ploči je na 16. mjestu, a zubarska bušilica je na 20. mjestu.

"Sa znanstvene perspektive, ne razumijemo zašto su neki zvukovi grozni, ali naša reakcija je dio onog što nas čini ljudima", izjavio je Cox.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gilberto se uspio sprijateljiti sa pet metara dugim i 450 kilograma teškim krokodilom. Predstava koju dvojica 'prijatelja' priređuju svake nedjelje postala je poznata kao 'Chito's show', prema Gilbertovom nadimku.
---
Za vrijeme predstave Chito i krokodil zajedno plivaju, ljube se i igraju, a krokodil slijedi sve naredbe neobičnog Potorikanca, koji se ne boji životinje, jer joj vjeruje.

'Već sam ga nekoliko puta iskušavao da vidim hoće li me izdati, ali to se nije dogodilo. Ponekad postane malo neposlušan kada je oko nas previše ljudi, jer tada osjeća pritisak, ali to je sve', kaže Chito o svom neobičnom prijatelju.

Za vrijeme predstave Portorikanac, poznat i kao 'Tico Tarzan', gura glavu u usta krokodila grizući ga pri tom za zube. S vremenom su na neobičnu predstavu počeli dolaziti i brojni turisti iz cijelog svijeta.

Prijateljstvo krokodila i Chita počelo je prije pet godina kada je Portorikanac pronašao ranjenog krokodila, kojeg je upucao jedan farmer. Chito je životinju spasio i nahranio, a malo po malo krokodil je uzvratio svoje povjerenje i pažnju
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Krenula je licitacija za dosadašnji život mladog Australca. Najbolji ponuđač dobit će svu njegovu imovinu, prijatelje, bivše djevojke i vještine. Sebi je ostavio samo sebe samog.
---
Na nešto manje od šest tisuća dolara 24-godišnji Australac procijenio je sav svoj dosadašnji život, koji je ponudio na prodaju preko interneta. Mladić se zove Nicael Holt i među stvarima koje prodaje naveo je broj telefona, svu odjeću, računalo, dasku za surfanje, fotografije iz djetinjstva i sve svoje prošle ljubavne priče.

Kupac će tako doći u posjed svega što Nicael ima, a on će zadržati vlastiti identitet, putovnicu i pravo na obiteljsko nasljedstvo.

"Novi Nicael Holt", imat će i mogućnost da za Božić bude sa "svojim" roditeljima i pravo da upozna sve "svoje" prijatelje, pa i poneku zgodnu djevojku. Prije ulaska u novi život, kupac će dobiti i četverotjedni uvodni tečaj i lekcije iz surfanja i skejtanja te pravo na dva mjeseca prijelaznog razdoblja za vrijeme kojih će u bilo kojem trenutku moći nazvati svog prethodnika i pitati ga za savjet.

U paketu će dobiti i "dva neprijatelja" te "napeti odnos s bivšom djevojkom zbog bolnog prekida".
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
LONDON - Odani navijači engleskog nogometnog trećeligaša Plymouth Argyle sada mogu doslovno umrijeti za svoj klub nakon što im je pružena mogućnost da budu pokopani u lijesu u bojama kluba - bijeloj i zelenoj.
---
Lokalni pogrebni poduzetnik nudi navijačima kluba novu uslugu prema kojoj mogu režirati vlastiti pogreb sa simbolima Argyla.

To znači da mogu biti pokopani u klupskim dresovima, imati bdijenje na stadionu Home Park, na lijesu imati zelene i bijele cvjetne aranžmane u obliku nogometne lopte pa čak i da im ostaci budu pokopani uz rub nogometnog terena.

"To je nešto za prave obožavatelje. To je sve smišljeno u zabavi i svi sada kažu da pokazuje što im klub znači", kazao je glavni direktor pogrebne tvrtke Co-operative Funeral Services Jack Walsh.

Direktor kluba Michael Dunford je kazao da je "sretan zbog suradnje s pogrebnikom koji je u mogućnosti ponuditi takve usluge navijačima". "Uz već postojeće klupske suvenire i obilježje za novorođenčad sada je stvarno moguće da navijači iskazuju potporu Pilgrimsima od kolijevke do groba", dodao je.

Post je objavljen 02.02.2007. u 08:35 sati.