Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toyoko

Marketing

Zabušavamo po malo

Već smo "razmijenili" drugi mjesec ove godine, a nismo vas se udostojili razveseliti niti jednim zapisom!?

Ne služi nam na čast, ali tradiciju ćemo još malo nastaviti. Nije da nemamo što reći, nego vremena se nema. Preko tjedna se puno radi, na večer se tek po koja riječ stigne razmijeniti sa ženom, i tako iz dana u dan. Vikend stigne dok se okreneš, ali još brže i prođe.

Uglavnog vikende provodimo u kupnji i pripremama za novog stanovnika člana obitelji. U Japan je ušla ilegalno, papira (još) nema, slike su joj malo mutne, ali zasigurno stiže, odbrojavanje je u završnoj fazi.

Osim shopinga bavimo se i promocijom hrvatske kuhinje (moja žena) i promocijom hrvatskog pranja posuđa (ja). Ugostili smo jednog pjesnika, liječnika, duhovnog i zanimljivog diplomata (sve u jednoj osobi), jednog Hrvata na privremenom radu u Japanu, zajedno sa Talijanom na malo manje privremenom radu i jednu Japanku koja je taj privremeni radu učinila punovremenim. Sljedeći tjedan nam u goste dolazi župnik, Amerikanac slovenskog- baltičkog porijeka na privremenom redu i radu u Japanu.

Uglavnom veselo!

A što smo jeli? Pa pogodite sami!

Možete pročitati na Japanskom pod 2007t 01 28ĺ. A ako vam je teško, pokušajte s "prijevodom"

Uglavnom s ovakvim vam mi prijevodima živimo! Budući da japanski samo nabadamo, prepušteni smo na milost i nemilost googlea ili babefisha. A onda su česte situacije tipa "što je pjesnik htio reći"
I na gornjem primjeru, prijateljica nam piše:

The grandmother dies and yesterday wake, today attends farewell system.

Sad budi ti pametan! Baka joj je umrla, jučer se ustala i nazočila oproštajnom sustavu?!

Ili kad vam kao uputu kako doći do bolnice ispadne:
The sidewalk going by way of walking 15 minute which moves from the cherry tree wooden town station of the JR line city barracks underground wire

Za stanicu znam cherry tree wooden town station je Sakuragicho stanica, a linija je (ne žica!) Keihin Tohoku linija.

Za one zainteresirane za tehniku, evo pa se malo i sami mučite - BicCamera, trgovina elektronikom, od igle pa do lokomotive! Uživajte!

Vaše sugestije o enigmi "uskrsnula baka", kao i pokušaj dešifriranja što smo to jeli 28. siječnja očekujem u komentarima!




Post je objavljen 01.02.2007. u 14:55 sati.