Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/skrotum

Marketing

Nova bruka Srbije na CNN-u


Posle greške u spotu na CNN-u koji reklamira turističku ponudu Srbije, a u kome se videla crkva iz Rumunije, po svemu sudeći na pomolu je još jedna bruka.

Naime, na istoj televiziji se od oktobra prošle godine vrti i spot koji reklamira Kazahstan, a muzika koja ide uz taj spot identična je muzici koja ide uz video klip koji od januara reklamira Srbiju.

"U subotu u 23:15 gledao sam na kablovskoj CNN. Odjednom je počeo spot sa prepoznatljivom melodijom. U prvi mah mislio sam da su naši u spot uneli nove predele. Išli su neki divni predeli, sa više ljudi, a na kraju spota - vilica mi je ispala kad se pojavio i predsednik, ali ne naš Boris Tadić, već predsednik Kazahstana Nursultan Narzabajev, i to umesto one ptice koja na kraju spota o Srbiji leti u nebo. Tad sam shvatio da nije reč o Srbiji već o Kazahstanu", ispričao je za "Blic" jedan čitalaca.

I zaista, preslušavanjem oba spota i novinari "Blica" su se uverili da je muzika na njima ista. Posle prikazivanja prvog spota o Srbiji na CNN, mnogim građanima je za uvo zapala melodija, smatrajući je tipičnom turskom, ali sad je jasno da je u pitanju muzika iz Kazahstana.

Pretpostavlja se da je za spot o Kazahstanu i Srbiji radila ista ekipa, ali se postavlja pitanje kome je uopšte palo na pamet da uz Srbiju ide ista melodija kao i za Kazahstan, koji se nalazi u centralnoj Aziji.

Spot o Kazahstanu pojavio se pre prikazivanja spota o Srbiji, što govori da je naša zemlja pokrala muziku iz tudjeg spota.

"Blic" je pokušao da dodje do direktora Turističke organizacije Srbije Miodraga Popovića, medjutim, on je ovih dana bio u Beču na Dunavskoj turističkoj berzi.

Za 507 prikazivanja spota naša zemlja je CNN-u platila pola miliona evra.


Post je objavljen 01.02.2007. u 03:40 sati.