Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bilojednomukuhinji

Marketing

rezanci carbonara

rezanci carbonara
Ako postoji kraljica rezanca, onda su to po mišljenju mnogih Talijana, ovi, u slobodnom prijevodu "rezanci na ugljenaričin način". Kako ih mnogi vole, tako ih i mnogi rade na dosta različitih načina. Razlikuju se i sama serviranja. Južniji dio servira sirovi žumanjak u pola lupine jajeta, lijepo smješten u sredini fetuccina, dok sjeverniji dio pred sam kraj umiješava žumanjak u rezance. Pošto sirovo jaje u polovici ljuske, ne bi bilo baš "apetitlih" za većinu ljudi našeg podneblja bolje je to izbjeći. U svakom slučaju pred vama je jedna od najboljih carbonara, milanskog kraja.
Finu pancetu ćemo prirediti tako da je izrežemo na trake širine 1,5 cm, pa je pržiti s polovicom režnjeva češnjaka, sve dok ne postane svjetlo smeđa. Izvaditi i baciti češnjak, a ako imamo višak masti, izvaditi je tako da nam ostane samo dvije žlice masti i trake pancete. Dodamo vino i na srednje jakoj vatri pričekamo 2-3 minute da ispari. Dodamo slatko vrhnje i uz miješanje kuhamo cca 2 minute pa sve lijepo stavimo sa strane, da pričeka na toplome.
Rezance skuhamo ekstremno pazeći da su "al dente", pa kad ih ocijedimo, vratimo u suhu posudu.
Posebno umutimo jaje, žumanjak, parmezan,bijeli papar.
Sada promiješamo rezance s pancetom-vrhnjem, stavimo na srednju vatru da se sve dobro zagrije, dodamo jaja-parmezan, ponovo sve dobro pomiješati i odmah poslužiti posuto svježim parmezanom ili još bolje naribanim sirom pecorino. Neobično je važno da kad dodate jaja, ne držite 100 godina posudu na vatri nego tek toliko da se dobro zagrije i izmiješa, a ne kuha! Vino su suhe i lagane ružice ili opoli.
(115 g pancete, 3 režnja češnjaka, 60 ml suhog bijelog vina, 80 ml slatkog vrhnja, 225 g rezanaca fetuccina, 1 veliko jaje, 1 žumanjak, 30 g parmezana, veliki prstohvat bijelog papra, još 30 g parmezana ili naribanog pecorina)


MOŽE I OVAKO....



Post je objavljen 31.01.2007. u 22:39 sati.