Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/krnjevoisthebest

Marketing

Napokon... ili ne?!?!

Evo mene opet... Nadam se da sam vam falilayes a ako nisamno sta da vam radim... Mane izbjeci nemozete! Uglevnom, svasta se izdogađalo ovo vrijeme. Sutra nam u razred dolazi nova ucenicaheadbang koliko cudoh delikventica napokon netko normalan u toj ludnicilud... Netko veoma pametan ( i pun hvala tko god da je to ucinio) razbio je prozor u ucionici iz povijesti! Murijaburninmad je odmah dojurila jer je nas ravnateljdead odmah poludio... A da vidite napetost u razredu... Svi osim mene i frendice jedva cekaju novu ucenicu, iako se i ja malo veselim. Pa vec nam je dosadno. A ja sada idem komentirati druge blogove pa bi bilo dobro da i vi malo komentirate moj, Zar ne?!?!?!

Atanut

A evo nešto i o mojoj naj grupi Blink 182

Blink 182 je američka Punkrock grupa iz San Diega, Kalifornija. Bend čine gitarista Tom DeLonge, basista Mark Hoppus i bubnjar Travis Barker, koji je 1998.godine zamijenio prvog bubnjara Scotta Raynora. Grupa Blink 182 je poznata po njihovim smiješnim spotovima na MTV-u.

Karijera
Osnivanje benda
Blink 182 osnovan je 1992.godine. Sve je počelo sa Tomom koji je prije svirao gitaru u bendu, koji se zvao Big Oily Men, i tamo je naučio svirati gitaru.
Zbog Tomovog izbačenja iz Škole - došao je pijan na košarkašku utakmicu – proveo je neko vrijeme na ulici. Markova sestra, koja je bila djevojka nekog Tomovog prijatelja, je Toma upoznala s Markom, koji se preselio u San Diego i svirao bas. Sada je samo još nedostajao jedan bubnjar.
Mark i Tom oba tvdre da su se iz samog početka pravo dobro slagala; našli su bubnjara Scotta Raynora, jednog metalca iz istog naselja. Prve noći Tom i Mark su napisali pjesmu "Carousel", koju obožavaju svi fanovi.
Sa Scottom bend je bio savršen i i dobio je ime Duck Tape (maskota je bila patka). Međutim, to se ime već nekoliko dana kasnije mijenjalo u blink.
Sad su trojica mogla početi s probama. Već krajem 1992.godine bend je imao svoj stil, koji je sličio njihovim omiljenim bendovima Pennywise, The Decendents ili NOFX, ali ipak taj je stil bio jedinstven. U Scottovoj spavaćoj sobi su snimili svoju prvu demo-kasetu, koja je nosila ime „Flyswatter 1992 Demo Tape“. Cover joj je bilo suvremeno crtanje i napis „Flyswatter“, koji ne znači ništa posebno.
Ponekad su došla do 150 skatera na njihove koncerte, na kojima je bend i prodao svoje kasete. Mark je radio u prodavnici CD-ova u ovom vremenu. Budući da je menadžer prodavnice slušao istu glazbu, Mark je njemu pokazao blinkovu demo-kasetu i zahvaljujući tome bend je dobio mogućnost snimanja nove demo-kasete „Buddha“ pod boljim uvjetima. Album "Buddha" je bio prvo izdanje benda zato što je Kung Fu Records saznao za "Buddhu" i izdao CD istog imena. Ovaj je album izašao 1998.godine s istim pjesmama originalnog izdanja.



Poćeci Benda
Prvi blinkov album je izašao 1994.godine pod imenom Cheshire Cat.
Biti poznati nije uvijek dobro, kako se pokazalo. Blink je morao promijenti ime zato što je već bio jedan Techno bend pod tim imenom u Irskoj koji je pristao da promjeni naziv "blink".
Momci iz blinka ni u kojem slučaju nisu htjeli Promjeniti ime "blink", a zbog toga su nazivu jednostavno dodali broj "182", bez određenog smisla. Do danas blink nije dao ozbiljan razlog za postojanje broja "182".
Evo nekoliko izjava benda na tu temu:
• 182 = Markova idealna težina
• 182 = Udaljenost između Markove kuće i kuće njegove djevojke
• 182 = Broj auta Markovog djeda u auto-trci.
• 182 = toliko puta Al Pacino kaže „Fuck“ u filmu „Scarface“
• 182 = 18.slovo je „R“ drugo je „B“, znači "Rancho Bernado" (jedno mjesto u kojem su Mark i Scott jednom živjeli).
Cheshire Cat nije baš odličan album ali je bendu bio veoma važan zato što se prodao u više od 300.000 primjereka i zato što je povećao publiku te krug ljudi koji znaju za Blink 182.
Prvi spot benda je bio M + M’s, koji je snimljen za 10.000$. 1995.godine MTV ga je zbog nekih scena zabranio i maknuo Blink 182 iz njegovog programa.
Međutim, bend je svirao zajedno s Incubusom i Face To Face i čak je pošao na turneju s Pennywiseom – ti su svi bendovi bili njihovi uzori.
1997.godine su izdali album Dude Ranch koji je dobio zlatnu pa platinastu nakladu!
Pjesma Dammit godinu dana ostaje u Billboard Top 100 Alternative Chartsu i dečkima tako osigurava uspjeh u Saveznim Američkim Državama. Još omiljenija je pjesma u Australiji, gdje članovi grupe postaju zvijezde.


Odlazak bubnjara Scotta
Bivši bubnjar Scott Raynor rođen je 23.svibnja 1978. godine. Mark i Tom su ga pitali da li bi htio zajedno s njima svirati u bendu. Na svim albumima prije "Enema Of The State" on je svirao bubnjeve. Albumi "Chesire Cat" , "Dude Ranch" i "Buddha" su postali uspješni zahvaljujući i njemu. Tjekom snimanja albuma "Enema Of The State" je napustio bend, a u izradi pjesama je još pomogao.
Nakon odlaska iz benda otišao je na fakultet!


Međunarodni uspjeh
1999.godine Mark i Tom su snimili prvi album s novim bubnjarom Travisom, koji su nazvali "Enema Of The State". Taj je album pomogao konačnom uspjehu. Tim albumom bend je mogao još više povećati uspjehe prošlog albuma "Dude Ranch". Uspjeh albuma "Enema Of The State" bio je i razlog za to da je 2000.godine (8 godina nakon osnivanja benda) MTV izabrao Blink 182 za Best New Act 2000. Sva tri spota s ovog albuma su postala uspjesi. Posebnu pažnju je izazvala treća pjesma albuma, "Adam’s Song". Mark je tu pjesmu napisao na temu samoubojstva i spot te pjesme sadržava slike i snimke iz život veličanstvenog trojca!
Krajem 2000.godine izašao je album "The Mark, Tom And Travis Show (The Enema Strikes Back)" s izvedbama uživo.
Godine 2001. izlazi se album "Take Off Your Pants And Jacket".

Ostali projekti
U međuvremenu članovi grupe Blink 182 su se razvili kroz vlastite projekte ili su pošli drugim putevima kao npr. Tom i Travis s njihovim projektom Box Car Racer, čije su pjesme mnogo ozbiljnije od Blinkovih. Travis je mogao pokazati svoju strast za Hip-Hop u bendu The Transplants a Mark je ostao vjeran Punkrocku pjevajući u pjesmama bendova Simple Plan i Ataris. Uz toga on je glumio u filmu "Haunted" i bio menađer benda Fenix TX.
Sedmi album i novi početak
Na najnovijem CD-u, izdatom jeseni 2003.godine a nazvanom samo "Blink 182", momci dokazuju da su sposobni da pišu jako promijenljivu glazbu. Od laganih ("I Miss You", "I'm Lost Without You") pa do malo bržih i dinamičnijih pjesama ("Stockholm Syndrome", "Go", "Feeling This") sve imaju svoje mjesto na tom albumu.
Od ljeta 2003.godine Blink 182 je s malim pauzama stalno bio na turneji po cijelom svijetu skroz do kraja 2004.godine. Mark, Tom i Travis su oduševili svoje fanove u sljedećim zemljama širom svijeta: Savezne Američke Države, Japan, Australija, Velika Britanija, Njemačka, Francuska, Italija, Švicarska.

Pauza na neodređeno vrijeme i novi projekti
U siječnju 2005.godine fanovi benda u cijelom svijetu su ostali šokirani kad su članovi grupe najavili pauzu Blinka za neodređeno vrijeme da bi mogli više vremena provesti s njihovim obiteljima. Povratak grupe Blink 182 je moguć, iako to sudeći po o informacija MTV-ovih vijesti nije planirano u sljedećim mjesecima.
Međutim, Travis ima svoju MTV-emisiju nazvanom "Meet the Barkers", jedan Reality-Show u stilu "Osbourneovih". U emisiji prikazan je svakodnevni život Travisa i njegove supruge Shanne Moakler.
Travis Barker i Mark Hoppus su zajedno sa Carol Heller (bivša članica djevojačkog benda "Get the girl") osnivali bend Plus 44. Prema njihovim izjavama stil te grupe će biti potpuno drugačiji od svega što su stvorili prije. Pjevaći će biti Mark i Carol Heller.

Image Hosted by ImageShack.us


Krajem 2005.godine je stigla vijest da je Tom, gitarist grupe Blink 182, obradio neke pjesme s bendom, koji se zove Angels&Airwaves (AVA). Još nije poznato tko osim Toma svira u tom bendu, ni kakve će biti pjesme. U javnosti je samo jedna izjava Toma u kojoj on tvrdi da mora još dvije pjesme završiti prije izlaska albuma i da je to najbolja glazba, koju je svirao u zadnjih 10 godina. Tom opisuje njegov najnoviji projekat kao emocionalniji i žešći od Blink 182 i Box Car Racer.


Iako po svojoj definiciji i nastanku definitivno nisu boy-bend, Blink 182 suočili su se s strašnim pitanjima svih takvih bendova i njihovih managera/izdavača. Jer jedan su od rijetkih gitarističkih bendova koji se obraćao samo i isključivo teen publici i to pretežno ženskoj, te je postojao opravdani strah hoće li ta publika i dalje biti tu kako ovaj bend bude stario i glazbeno sazrijevao. Hoće li pubertetlije i dalje kupovati CD-e kada prestanu pjevati o kopanju nosa, sisama i kada im lica ne budu više tako mlada, simpatična i bedasta?
Izgleda da su Blink 182 pogodili formulu, jer novi album ipak je korak naprijed, tiraže su i dalje gigantske, singl je ubojica, što ih zapravo potvrđuje kao dobar bend jer su izbjegli zamku u koju su recimo Green Day tako lako upali odmah nakon 'Dookie' albuma. Iako su još uvijek blesavi i tekstovi su u krajnju ruku osnovnoškolski, ovdje se ipak čuje glazbeni napredak, širina slušanja glazbenih smjerova, te bolje muziciranje. Blink 182 imaju najboljeg bubnjara u ovom žanru glazbe, što im u startu olakšava pola posla, a i ostala dvojica slažu sve bolje dionice.
'Feeling This' je klasičan i očekivani singl, no opet tako dobar i pjevan da je to za popizdit. Na 'I Miss You' poigravaju se momci sa stringovima, i to prilično uspješno, dok 'The Fallen Interlude' može biti i nekakva b-strana Trickya koju su producirali Neptunes. Slušaju puno mjuze Blink 182 u zadnje vrijeme, bilo je i vrijeme, što onda na kraju i jako pametno guraju u okvire teen pop punka od kojeg ipak ne bježe.
Nije ovo definitivno ogroman napredak, ali uspjeli su ubaciti taman nekakvih 20% svježine u svoje pjesme da bi fanovima dali razlog da i dalje trče u shopove i dolaze na koncerte. Taman onoliko svježine koliko je potrebno da publika ostane zainteresirana još godinu dvije, do novog studijskog albuma. Tada će im trebati malo veći korak unaprijed.


Post je objavljen 31.01.2007. u 19:25 sati.