Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Brza cesta nije ničiji poklon!

Prijedlog Prostornog plana Koprivničko-križevačke županije uskoro će se naći na javnom uvidu. Svi zainteresirani moći će ga razmotriti od 19. veljače i to u županijskom Zavodu za prostorno planiranje te sjedištima svojih gradova i općina, a primjedbe se mogu dati do 5. ožujka. Među ostalim, u Plan je uvrštena eksploatacija mineralnih sirovina, izgradnja farmi, odlaganje otpada, vodoopskrba i drugo. U Prostorni plan je uključena i trasa brze ceste od Gradeca prema Vojakovačkom Kloštru i dalje Koprivnici i mađarskoj granici, te trasa takozvane Podravske magistrale koja ide od slovenske granice preko Koprivnice i Đurđevca prema istoku zemlje. U raspravi na sjednici Županijskog poglavarstva dožupan Darko Koren je upozorio na špekulacije da se nastavak brze ceste od Gradeca prema Kloštru neće graditi u punom profilu, odnosno da bi se najprije gradile dvije trake, a u drugoj fazi još dvije.
- 'Mislim da ćemo vrlo skoro kao Poglavarstvo morati o tome iznijeti svoj stav; moj osobni je da ne bi smjeli pristati na takav model gradnje i ne voditi se po onoj narodnoj poslovici 'poklonjenom konju se ne gledaju zubi', jer to nije ničiji poklon.'
Također, Koren je izvjestio Županijsko poglavarstvo da se javila jedna tvrtka za proizvodnju električne energije zainteresirana za izgradnju vjetroelektrane na našem području.
Radio Koprivnica

Post je objavljen 31.01.2007. u 17:29 sati.