Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Stanje sigurnosti u županijama

VIROVITIČKO-PODRAVSKA
PU Virovitičko-podravska među najboljima u državi
Na današnjoj konferenciji za novinara Policijske uprave Virovitičko-podravske podnoseći izvješće o stanju sigurnosti u 2006. godini načelnik Miroslav Lončar istaknuo je da je Policijska uprava Virovitičko-podravska vrlo uspješna u radu i među prvima u Hrvatskoj po rezultatima. «Po suzbijanju kriminaliteta Virovitičko-podravska policijska uprava je među prve dvije, a po nekim segmentima smo najbolji», pohvalio se Lončar dodavši kako je od 1439 kaznenih djela razriješeno 84,9 posto.
Prošle je godine zabilježeno 822 kaznena djela općeg kriminaliteta (u 2005. godini 914) od toga 6 pokušaja ubojstva, 6 razbojništva i 192 teške krađe dok ubojstava nije bilo. Kaznena djela u svezi s gospodarskim kriminalom su u blagom porastu, 2005. godine je bilo ih 236, a prošle 248. Zabilježeno je i 28 kaznenih djela organiziranog kriminala (isto kao i 2005.), 121 kazneno djelo zlouporaba opojnih droga (godinu dana ranije 109), 165 kaznenih djela iz kazneno-pravne zaštite djece i maloljetnika dok kaznenih djela od posebnog sigurnosnog značaja prošle godine nije bilo.
U 2006. godini na području Virovitičko-podravske županije zabilježeno je 24 samoubojstva i 32 pokušaja samoubojstva.
«Stanje javnog reda i mira možemo ocijeniti zadovoljavajuće jer se i u 2006. godini bilježi smanjenje prekršaja i počinitelja. Ukupno smo evidentirali 641 prekršaj protiv javnog reda i mira. U cestovnom prometu u 2006. godini, unatoč povećanju broja prometnih nesreća (834 ili za 2,7 posto više) bilježi se manji broj poginulih (17 ili 22,7 posto manje) te manji broj ozlijeđenih osoba (426 ili za 6,4 posto manje). Nakon konferencije PU virovitičko-podravskoj predano je 8 novih službenih vozila – 5 s policijskim obilježjem, 2 iz «civilnog programa» i jedno kombi vozilo.
Virovitica.net
Tekst i fotografija:Goran Gazdek

murija


------------------------------------------------------------------------------------
KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA
Prošla godina sigurno kao i prethodne
Opće stanje sigurnosti na području Koprivničko–križevačke županije tijekom 2006-te godine bilo je na razini prethodnih godinama, izvijestio je voditelj Ureda načelnika Policijske uprave Robert Vulić.
- „Prošla godina po statističkim podacima ne odskače značajno ni u kojem segmentu u odnosu na prethodne. Radujemo se nekim pozitivnim pomacima, poglavito u segmentu stanja sigurnosti cestovnog prometa i voljeli bismo trend smanjenja i posljedica i događanja i dalje zadržati.“
Lani je smanjen broj kaznenih djela i prekršaja remećenja javnog reda i mira. Isto je s brojem ozlijeđenih u prometu, iako je broj prometnih nesreća povećan za gotovo 7%, odnosno na cestama Podravine i Prigorja tijekom 2006-te ih se dogodilo 1.180. Od prošle godine počinjeniih 1.428 kaznenih djela policija je razriješila njih 1.121, te još 19 počinjenih u prethodnim godinama. Smanjenjem broja kaznenih djela smanjena je i nastala šteta, a protekle godine evidentirana je u iznosu nešto većem od 28 milijuna kuna.
Radio Koprivnica

Post je objavljen 31.01.2007. u 17:21 sati.