Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/travels

Marketing

Baliću, Baliću

Neću komentirati utakmicu, nemam ni znanje ni potrebe, bit će dosta analiza o samoj utakmici.

Pišem post zbog nećeg drugog.
Gledamo mi utakmicu na arapskoj telvizijskoj postaji Al Jazeera Sports +1.
Nažalost od oko 300 satelitskih programa samo se ovdje prenosilo Svjetsko prvenstvo u rukometu.

Moram napomenuti da je ova televizijsko-novinarska agencija jedna od najvećih u arapskom svijetu.
Ovo je prva arapska TV postaja koja zagovara slobodu govora, pružajući kontroverzne reportaže o raznim vladama arapskih zemalja, što u ovim krajevima nije svakodnevna stvar. Ujedno je i prva je arapska TV postaja koja ima poseban TV kanal na engleskom jeziku. Garant ste čuli za nju ako ste prije nekog vremena pratili reportaže o ratu u Iraku.
Ako želite znatio više Al Jazeera

Uglavnom gledamo mi tako utakmicu, slušamo arapskog komentatora kako melje 1000 na sat. Nakon završetka došlo je vrijeme za komentare.
I stoji tako novinarka dolje na terenu pokušavajući uloviti nekog za komentar o utakmici.
Dok je francuski trener bio vrlo uslužan u davanu intervjua (jasno ipak su pobjedili), pokraj njega je stajao Balić. Mi već svi sretni da ćemo u ovoj dalekoj arapskoj zemlji uspjeti čuti Balića.

Kad je novinarka završila sa trenerom, počela je prizivati Balića, koji je bio udaljeni od nje samo metar. On nju je samo uljudno odjebo.
Znam da mu nije bilo do intervjua, ipak su izgubili (po mojoj skromnoj procjeni sasvim zaslužno), ali ipak se mogo ponašati profesionalno i nabaciti par rijeći.
Jer ima hrvata u ovim dalekim zemljama, a i ovo nije neka lokalna TV postaja, već internacionalna koja ima svoj program po cijelom svijetu.

Pozdrav iz Bahraina

Post je objavljen 31.01.2007. u 07:54 sati.