Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dijamantnidvorac

Marketing

O molitvi

Molitva je razgovor s Bogom. Glavna bit molitve trebala bi biti razvijanje dobrog odnosa sa Bogom, susret s Bogom, druženje s Bogom. Manje je bitno da li ćemo preko molitve nešto dobiti. Kada razgovaramo s ljudima, uglavnom ne radimo to zato, da bi nešto dobili od tih ljudi, nego jer ih volimo, jer nam je lijepo u njihovom društvu i imamo potrebu za komunikacijom. Tako bi trebalo biti i u molitvi. Moliti možemo na mnogo različitih načina, svatko može odabrati način koji mu najbolje odgovara. Bitno je biti u kontaktu s Bogom, manje je bitno kojim riječima, da li su to općepoznate molitve ili se molimo svojim riječima. Molitve obično imaju u sebi riječi kojima se iskazuje slava Bogu, zahvalnost i tek onda, nešto se traži od Boga. Nije u redu, ako netko moli samo kada je u krizi ili ako samo nešto zahtijeva od Boga. To je kao da se sjetite svoga prijatelja, samo onda kada želite da vam nešto učini nešto za vas, a inače nikada nemate vremena za njega. Dan ima 24 sata, prosječno spavamo oko 8 sati, ostaje još mnogo sati. U svakom danu, svatko ima bar jednu minutu vremena kada može moliti. Uostalom, ako je nekom čovjeku sve bitnije od molitve i ako ima vremena za sve, samo za molitvu ne, onda ta osoba ima ozbiljnu krizu sustava vrijednosti i trebala bi se zamisliti i učiniti nešto.
Razgovarati s Bogom je čast, a ne sramota.
Vjerujem da se veći uspjeh u molitvi može postići, ako smo se prethodno ispovijedili i pričestili. Dobro bi bilo i pomiriti se sa svim ljudima s kojima smo se posvađali. Treba moliti strpljivo, teško se može očekivati rješenje preko noći. Najbolje su molitve, kojima molimo pomoć na duhovnom planu, pomoć da postignemo svoju životnu misiju, da budemo na pravom putu i da na kraju zemaljskog života dospijemo u raj. Vjerujem da će takve molitve, Bog prije uslišati nego molitve za novac i zemaljska dobra.
Mnogi ljudi traže brza rješenja za teške probleme. Ima situacija i problema, koji su nastajali godinama i nerealno je očekivati, da se to preko noći promijeni. Mnogo puta u povijesti ljudskog roda, Bog je djelovao “polako” po ljudskim mjerilima, ali je uvijek učinio što je obećao. Mnoge molitve se ne ostvare odmah, ali se nakon nekog vremena ipak ostvare.
Čovjek koji moli iz dan u dan, s vremenom, postat će bolji čovjek. Molitva je druženje s Bogom. Svi znaju za poslovicu "S kim si, takav si" smijeh Nećemo postati bogovi, ako se molimo, ali ćemo postati bolji ljudi. mah


Post je objavljen 30.01.2007. u 23:37 sati.