Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/madmoiselle

Marketing

ZABRANJENO PUŠENJE

Čovjek se od životinje razlikuje po tome što puši

a cigareta je štetna, besmislena,
cigareta je negativno uživanje, predavanje cigareti je predavanje želji koja se nikad ne moze zadovoljiti (i pobija Freuda sa njegovim - daj detetu sisu/cuclu pa da vidiš psihološkog veselja...-) - cigareta je mala smrt, cigareta je ubijanje vremena do neizbježnog kraja, cigareta je kao ništa drugo dvosmislena.

pušenje ubija. Kao i život

živimo u vremenu kad se pušač krije po mračnim kutevima , kao zločinac, kao najgori bijednik truli slabić i potpuno zaostao lik.

lobiji antipušača, koji se svako malo pojavljuju kao pobjednici bogami ovog puta prijete da ce satrati pušenje, cigarete i pušače sterati u povijest. Izgleda da kad se priča o cigaretama, svi gube glavu... i nitko ih više ne promatra objektivno.

Sartre, strasni pušač cigareta (i lule), piše o tome kako mu je lako odreći se ukusa duhana ali da ne može odvojiti od značenja koji za njega ima cigareta.

Ona je moćno oružje kristalizacije jer nam omogućuje, u jednom simboličkom činu, uzmemo U SEBE svijet koji nas okružuje, čitav predio koji prati pušenje jedne cigarete.
Kada je zapalimo mi izvodimo jedan čin projekcije/identifikacije/interiorizacije, čije kretanje odgovara fizičkom procesu paljenja, dubokog uvlačenja dima, sporog ispuhivanja u prostor oko nas. to je, po Sartru (pred kraj života, izjavio je u jednom intervjuu da ga zanima življenje, pušenje...) čin prisvajanja koji svijet čini mojim...mi prisvajamo svijet time što ga svodimo na plamen i dim i pepeo, i na puki zrak koji unosimo u pluća, prisvajamo svijet oko sebe uništavajući ga, simbolički.
Duhan je simbol prisvojnog objekta, jer se, kako se on puši, odredjena čvrsta stvar pretvara postepeno u dim koji ulazi u moje tijelo. Pušenje oponaša željeni preobražaj jednog objekta u mene kroz čin prisvajačkog posjedovanja taj objekt postaje "moj" Procesom "neprekidnog uništavanja", "preobražavanjem konzumiranog čvrstog predmeta u dim" koji time prelazi u mene i postaje (dijelom) ja sama.

JA SAM PRESTALA PUŠITI, VRLO LAKO I JEDNOSTAVNO TO MOŽETE I VI SVI.CIGARETA JE LOŠA OVISNOST NEMOJTE SI DOPUSTITI DA ONA BUDE JAČA OD VAS. OD NJE SMRDITE I ONA VAM UZIMA NOVAC IZ DŽEPA.PRESTANITE PUŠITI JOŠ DANAS DOK NIJE KASNO, DOK STE JOŠ MLADI. AKO MENI NAKON 4 GODINE NIJE BIO PROBLEM NEBI NEMOJTE DA BUDE VAMA.JOŠ MALO ĆETE BITI IZOLIRANI U NEKOM KUTU OKRUŽENI DIMOM, A ODVOJENI OD SVIH.
OSOBNO SE NE VIDIM SA CIGARETOM VIŠE I MISLIM DA NIKADA VIŠE NEĆU PUŠITI U ŽIVOTU I SRETNA I PONOSNA SAM ZBOG TOGA.wave ULAŽITE U SEBE NE U PRAH!
















Post je objavljen 30.01.2007. u 17:20 sati.