Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

PROMOCIJA : Marin Tomić - 'Cyber Joint + Sex & nasilje' (izd. Zigo, Rijeka, 2006.)




Književne večeri u riječkom Palachu idu dalje,
u četvrtak 01.02. na redu je
predstavljanje debitantske knjige
Marina Tomića 'Cyber Joint + Sex & nasilje'

Osim autora, na predstavljanju će učestvovati i književnici Izet Medošević i Borivoj Radaković

Knjiga se satoji od romana 'Cyber Joint 'i zbirke priča 'Seks & nasilje 'i izašla je u ediciji Katapult koja predstavlja mlade pisce Rijeke i okolice, u izdanju nakladničke kuće Zigo

O svojoj knjizi Marin Tomić je rekao:
"Roman namjerno ima divlju i nepredvidljivu formu. Već od svojih prvih pokušaja pisanja poigravao sam se sa ubacivanjem samog autora, odnosno mene, osobe od krvi i mesa, kao lika i kako ta moja svemogućnost i sveznanje onoga što će se dogoditi u romanu utječe na njegovu formu. Utječe tako što se likovi bune i žele transcendirati svoj svijet papira ili bitova na kompjuteru, što onda nužno dovodi do razaranja klasične forme romana. Osim toga, u to vrijeme sam dosta slušao Jon Spencer Blues Explosion pa sam sa svojim djelom htio napraviti romanu isto što je Spencer napravio s Rock and rollom: razoriti mu staromodnu formu, ali zadržati sadržaj, odnosno bit. Nisam želio previše dijaloga, nepotrebnih opisa i ostalih digresija upravo zato da ne izgubim tu bit: kritiku konzumentskog društva, pitanje Apsoluta, različitih dimenzija postojanja, slobode volje – što je još jedan razlog zašto je forma razorena."
Marin Tomić

Iz recenzije Alena Kapidžića:
"Zbirka priča Seks & nasilje je, kao i što sam podnaslov kaže, potraga za smislom života kroz sulude, nepredvidljive, duhovite i groteskne priče pune vulgarizama, pretjerivanja, snošaja, nasilnih i banalnih smrti, heavy metal glazbe i – filozofije. Iako ovakva "začudna" kombinacija motiva i agresivan stil pisanja može površne čitatelje odbiti od teksta ili čak sablaznuti i isprovocirati, pažljiv i širokouman čitatelj naći će nemalo zadovoljstvo u ovoj "iščašenoj" zbirci nadasve zabavnih (i poučnih) kratkih proznih formi."

O autoru:
Marin Tomić rođen je 1976. g u Rijeci. Diplomirani je profesor filozofije i povijesti. Volonterski je pisao i uredio dva broja lista za kulturu «Val», gdje je pratio Ri-rock, demo scenu i imao filozofsku političku kolumnu «Uzroci zločina». Također volonterski piše na internet stranici www.ri-rock.com i na svom blogu whiskybar.blog.hr.
Radi kao novinar na Radio Svidu.
Do sada je objavljivao prozu u «Književnoj Rijeci» i ugaslom studentskom listu «The List».
Za izdavača "Zigo" u ediciji Katapult u prosincu 2006. godine je objavio svoju prvu knjigu "Cyber Joint + Sex & Nasilje".
Od 1992. svira po raznim Ri rock demo bendovima kao što su Ventil inc., Avlijaneri, a trenutno je član grupa OŠ Sulud III i Mario Furka & Štičenici.
Sa bendom Ventil inc. ima dva izdana albuma za nezavisnu diskografku kuću «Slušaj najglasnije», sa bendom OŠ SuludIII ima jedan izdan album za istu diskografsku kuću, dok je s Avlijanerima 1997.godine osvojio prvo mjesto na «Art and music festivalu» u Puli.




Post je objavljen 30.01.2007. u 21:03 sati.