Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Država poručuje: budite mafijaš, isplativije je

Današnji Jutarnji list donosi jedan kratak članak koji govori o svom besmislu i apsurdu hrvatskih zakona, ali i zadrtosti policijskih službenika koji ne razlikuju dobro od zla.

CERIĆ - Samoukom demineru iz sela Cerić pokraj Vinkovaca, 55-godišnjem Miroslavu Kušaniću zvanom Gedžo, prijeti sudska kazna zbog toga što je u proteklih 10-ak godina sam razminirao njive i polja oko svojeg sela, odakle je izvadio 500-tinjak ubojitih mina “sijanih” 1991. duž linije bojišnice.

Zadnjih 60-ak protutenkovskih mina, koje je iz neobrađenih polja cerićkog atara izvadio vilama i složio u svojem dvorištu, policajci PU vukovarsko-srijemske na njegov su poziv odnijeli koncem prošlog tjedna i - napisali mu kaznenu prijavu. Zbog nedopuštenog držanja eksplozivnih tvari Kušaniću prema članku 335., stavak 1. KZ-a prijeti od tri mjeseca do tri godine zatvora, ili, u najblažem slučaju, uvjetna kazna.


I tako je čovjek koji je napravio dobro djelo riskirajući svoj život suočen s prijetnjom da se povlači po sudovima te čak možda i završi u zatvoru, dok u isto vrijeme svakodnevno svjedočimo kako mafijaši uhvaćeni s vatrenim oružje bez dozvole za isto prolaze samo s prekršajnim prijavama ili kako mafijaška ubojstva na sudu budu prekvalificirana u nužnu samoobranu.

Jedina poruka koju ja mogu iščitati iz svega toga je: budite mafijaš, isplativije je.

Post je objavljen 30.01.2007. u 09:32 sati.