Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/takimm

Marketing

Evo – ja sam. Matea. Pišem vam.
U ovom postu želim spomenit nešto. Danas sam slušala jedan Rafin govor sa susreta mladih (na koji smo mi trebale ić pa na kraju nismo)... neću ja tu sad to prepričavat ni nešt tako ali samo bi tila reć kako me to danas jako dirnilo. Nevjerojatno. pričo je o puno stvari – pogotovo namijenjeno mladima, ali na način neki da je to uspio PRIBLIŽIT mladima, kroz zafrkanciju (krcato san se smijala) , jednostavnost, potvrđivanje stvari ali po vlastitim iskustvima. Neznam jeli shvaćate. Vjerojatno je uspio to predočit zato što je i on sam još uvjek mlad. Sad ne znam kako drugima ali MENI jest uspio približit i prosvjetlit neke stvari .. neke stvari šta se tiče vjere i to.. što je tek kapljica u moru mojih pitanja koja mi se često vrte po glavi – o vjeri i tim stvarima. Evo naprimjer – ja sam drugi razred i za par mjeseci se krizmam. Ljudi – ja mogu govorit šta oću, ali istina je i činjenica da ja nemam pojma šta će se tada zapravo dogodit – u biti šta to zapravo predstavlja. Vjerujem da svi vi kao i ja znate onu definiciju sakramenta krizme šta je učimo na vjeronauku. Ali evo ja sad i ode otvoreno kažem da meni nikad nitko nije reko šta je to krizma, a da sam ja to stvarno shvatila. Krizma većini nas predstavlja – ono šta'š obuć, šta'š dobit..vamo tamo ... A ŠTA JE TO???? Dobiješ onaj križić na čelo i šta?! nemaš pojma šta to znači – A SIGURNA SAM DA PUNO ZNAČI...
Ok – sad da ne duljim – to je samo primjer nečega što čini moje neznanje o MOJOJ (ne nečijoj drugoj) vjeri. Puno toga me zanima ... niko mi ne daje odgovore..naš vjeronauk za krizmu (Bože mi oprosti) se meni čini besmislen..tamo odbrojavamo minute do kraja i to je to..ništa drugo.
I da – Rafi svaka čast – ono je bio jako dobar govor – i još uuvik sam pod veelikim dojmom..

Ok-eto. Možda si nisam puno pomogla time što sam ovo napisala u postu al eto pošto sam sad pod tim dojmom zbog Rafe tila sam to tu podjelit pa eto vam.. eto – sad idem u krevetac već – iako sam danas spavala cjelo popodne, al brate mili svejedno mi se spava..(gimnazija...)

Mojoj najdražoj Mii – koja dolazi sutra u mene živit do petka- veeelikački pozdrav, buduća cimerice!!!) Anthea (crvenokosata koja mora učit zemljopis) kiky (kojoj je bilo supeer u subotu kao i meni!) i tea (rašistica koja ide u dubrovnik) volim vas!!! Pozdrav Boški koju nam boli..ozdravi!!

Pusa vam i živili !!
wavekiss


Post je objavljen 29.01.2007. u 22:47 sati.