Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/johnbezterrae

Marketing

Extremely short, painfully boring and potentially dangerous?

NE! What the fuck??? What happened to my post? A u penis više oni sa svojim upgradeima servera, ma vidi što čine! Jednoj mojoj frendici je čitav blog nesto, meni post ode kvragu... Savršeno. Nek se fino lijepo pokupe svi odreda u rodni kanal. A s druge strane (skoro sam napiso strave), možda mi Bog na ovaj način poručuje da se okanim ćorava posla. Samu posljedicu koju to povlači neću ni analizirati (to da mi Svevišnji čita blog).

Dakle, vidite sad kako mogu ja i kontemplirati o nepotrebnim stvarima. Ali kako je i sam gavran rekao, nikad više. E, da, odgovor Maddogu. Ravena sam čitao originalnu verziju i tamo piše "quoth". Meni je bilo čudno jer ne poznavah riječ ali pogledah u Oxford Dictionary i on mi ljubazno reče kako je to arhaični izraz za "said". A valjda on ne laže, gad mnogolisti. Inače, Poe mi je jako drag pjesnik/pisac. Nekako je nedokučiv, crn, upitan, ma prava faca! Iako imam problema s razumijevanjem baš svega jer je pisano lagano neobičnom verzijom engleskog ali vrijedi se pomučiti. U svakom slučaju čitljivije od onog u p.m. kompliciranog Shakespeareovog engleskog! Mene je doslovno dotuko onaj duh u "Hamletu", tu sam negdje i stao s čitanjem na engleskom.

A sad više i nemam vremena za knjige i to me jako ljuti! Neopisivo. Jer prije sam tako reći gutao knjige svih mogućih žanrova. Čak sam i u nekoliko navrata uživao u lektiri (hereza, isn`t it?:) Recimo "Zločnin i kazna" mi je bila izuzetno zanimljiva lektira. A to mi je pitanje onda došlo i na maturi. I to još da usporedim Dostojevskog s Balzacom. Kad sam to izvukao, palo mi je deset i po mrakova na oči! Rekoh sam sebi kako se mogu odma oprostit s maturiranjem navrijeme. A kad mi se razvezao jezik... posvađao sam se s onom drugom profom i hrvatskog (ne sa Žerom). Na kraju je priznala poraz, shvatila je da od početka govorim točno tj. da Balzac ima idiote od ljudi, nemoguće situacije, snobove, ljude koji grcaju u nekom kvazimoralu, a Dostojevski čistu realnost, okrutnost života, prave probleme i prave posljedice, prave ljude...
A drugo pitanje.... KRLEŽA i njegov jebeni ekspresionizam! Jedino čega sam se sjetio je ona jebena plava boja transcedencije. I nekih drama za koje nisam bio siguran i da postoje. Još uvijek mi nije jasno kako sam iz njih iščupo odličan, mora da je za to bila zaslužna zadaćnica. U mom stilu, naravno ali s reduciranom perverzijom, i.e. s perverzijom u baršunastim pinky rukavicama.
Treće pitanje je bila leksička posudba. Tu sam se raspričo o kušinima....

I zašto, molim vas lijepo, sad ja tu obilato serem o nečem što se mamutski trudim zaboraviti? Gle, pa i svih pitanja se sjećam! Užas. Što me ne prekinuste navrijeme, kvragu! I imam posla, moram napisat posljednji referat iz anorganske kemije za ovaj semestar. Hopefully posljednji, nadam se da neću morat slušat opet anorgansku jer bi to značilo da ne mogu slušat organsku slijedeći semestar što bi PAK ZNAČILO da ne mogu slušat biokemiju dogodine... Anyway, imam posla i poprilično odgovornosti leži na tom jebenom kolegiju. Zato mi oprostite na odjebavanju. I od sad možda bude i manje postova, pa ipak imam posla, za razliku od nekih...:)




Post je objavljen 29.01.2007. u 21:01 sati.