Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/flop

Marketing

Špijunski mobitel za 10 000 kuna bez PDV-a

Skupo? To je cijena s full opcijama (SMS + presretač poziva), inače je osnovna cijena 6 000 kuna. Nokijin špijunski telefon dostupan je na slobodnom tržištu, a bez beda se može kupiti i u Zagrebu. Zato oprez kada primate telefone na poklon!

Evo što nudi jedna firma:

“Modificirani Nokia-in mobitel sa ugrađenim prisluškivačem omogućuje vam da slušate što se dešava u blizini telefona bez obzira gdje se vi nalazili. Unošenjem tajnog broja u meni telefona i zatim zvanjem telefona sa tog tajnog broja, aktivira se prislušna funkcija telefona pretvarajući ga u sofisticiran prislušni uređaj, koji vam omogućuje da čujete što se dešava u blizini telefona. Inače mobitel funkcionira kao normalan uređaj i korisnik ne može posumnjati da se razlikuje od ostalih mobitela. Kada nazovete sa tajnog broja mobitel se automatski javlja, odnosno uključuje mikrofon bez zvonjave, vibriranja, svijetljenja i ostalih efekata koji se javljaju pri normalnom pozivu. Također nema nikakvih promjena na ekranu telefona odnosno mobitel izgleda normalno kao da je u mirovanju.

Novi uređaji omogućuju Vam da slušate što se razgovara u njihovoj blizini bez obzira na domet, primite na broj svog mobitela sve odlazne i dolazne SMS poruke sa spyphone-a (špijunskog mobitela), te da slušate razgovor između korisnika spyphona i osobe sa kojom razgovara mobitelom.

Telefonu možete pristupiti iz bilo kojeg djela svijeta bez ograničenja na domet.
Telefon dolazi u originalnoj ambalaži sa svim uputstvima i garancijama.”


Dakle, sve legalno, no prodavač na svojim web stranicama izdaje i upozorenje da se ograđuje od bilo kakve nezakonite zloupotrebe uređaja, jer po članku 131. Kaznenog zakon RH, prisluškivati se ne smije.. Osim odabranih službi, naravno. Uz pismenu naredbu odabranih.

Nije mi želja reklamirati ovaj proizvod, ali dobro je znati kakvu tehnologiju možete kupiti u slobodnoj prodaji, a da ne spominjem što tek imaju odabrane velikoušne i velikoočne službe.

Evo i link da ne mislite da izmišljam: klikni ako baš moraš.

Post je objavljen 29.01.2007. u 13:05 sati.