Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/btrock

Marketing

RUKOMET, SP: HRVATI NA FRANCUZE, ŠPANJOLCI NA NIJEMCE

Završena je i druga trećina natjecanja na Svjetskom prvenstvu, a samo je jedna momčad - Hrvatska - ostala bez mrlje nakon sedam odigranih utakmica. No, u četvrtfinalu smo dobili vjerojatno najtežeg suparnika iz skupine I, europskog prvaka Francusku. Španjolci, na kraju treća momčad naše skupine, idu na domaćine Nijemce, koji su uz mali sudački vjetar u leđa također opasni. Preostala dva para su Danska - Island i Poljska - Rusija.

Gubitnici dana su zasigurno Mađari, koji su u posljednjih pet minuta dvoboja s Rusijom ispustili plasman u četvrtfinale, za koji im je bio dovoljan i remi. Tek u 50. minuti Rusi su prvi put poveli (22:21), a na ulasku u posljednju minutu bilo je 25:25, a onda je Rusija u posljednjim trenucima dvoboja postigla gol za pobjedu i prolazak u četvrtfinale.

Ruse je s deset golova predvodio Kokšarov, a Mađare sa sedam pogodaka iz sedam pokušaja kružni napadač Gyula Gal. Ovaj put Mađare nije spasio vratar Puljezević, koji je skupio 12 obrana.

Poljaci su se lako obračunali sa Slovenijom i osigurali prvo mjesto u skupini I. Nakon slovenskog vodstva od 4:5 Poljaci su sa šest uzastopnih golova preokrenuli rezultat na 10:5, a Slovenci se nisu više uspjeli približiti na stvarno opasnu razliku. Poljsku je s 12 golova iz 15 pokušaja predvodio Lackovićev kolega iz Flensburga Marcin Lijewski.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Post je objavljen 29.01.2007. u 11:35 sati.