Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Četverci: Jana se pridružila braći u Grabrovnici

Nakon punih mjesec dana od rođenja četveraka u Petrovoj bolnici u Zagrebu obitelj Peterfi je na okupu. Tome treba dodati da je Lidija u istoj bolnici čekala porođaj više od tri mjeseca. Razumljiva je stoga radost Peterfijevih jer je sve prošlo u najboljem redu.

pitomača


Fotografija:Večernji list
- Možda će nam sada malo nedostajati redoviti posjeti i telefoniranje u Zagreb našalio se Ivica. Roditelji u svoje ime i uime malih četveraka još jednom zahvaljuju liječnicima i osoblju Petrove bolnice u Zagrebu jer su pokazali svu humanost, skrb i veliku ljubaznost prema svojim pacijentima. A evo kako je tekla "operacija Jana".
U subotu, pomalo iznenada, Lidija i Ivica dobili su poziv iz Petrove bolnice u Zagrebu da je njihovo četvrto novorođenče, mala Jana, spremno pridružiti braći u domu u Grabrovnici jer je dostignulo težinu od 1200 grama. Roditelji su automobilom krenuli u Zagreb i nakon formalnosti i riječi zahvale Jana je poslijepodne krenula na put do Grabrovnice, naselja nedaleko od Pitomače u Podravini. Onamo su stigli oko 18 sati.
- Jana je sjajno podnijela putovanje. Zaspala je već u Zagrebu i tako je bilo veći dio puta premda je putovanje do kuće trajalo gotovo tri sata budući da nismo željeli brže voziti izjavili su sretni roditelji.
Neko će vrijeme u jednom krevetiću spavati Ivan i Jana, a u drugome Fran i Roko. Podjela nema posebno značenje, no Roko i Fran prvi su stigli u svoj dom.
- Kada smo došli u dječju sobu, dečki su nas dočekali budni kao da su znali da im dolazi i sestrica. Janu sam previla i prvi put nahranila u Grabrovnici kazala je Lidija.
Na večer su brigu za mališane preuzele Lidijina mama Ankica i sestra Anamarija. One su jučer sa smiješkom izjavile da cijelu noć nisu spavale. Najnemirniji je Fran, a za sada je najmanje posla s Janom.
Dogovor je da će svaki dan dolaziti druga baka kako bi se brinule za djecu. Sinoć je bila na redu Ivanka, a na večer dežurstvo opet preuzima Ankica. Tako će to ubuduće trajati jer se roditelji moraju malo i odmarati.
Autor:Franjo Bartolić
Večernji list

Post je objavljen 28.01.2007. u 19:07 sati.