Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Radionica sviranja tamburica u Bapskoj

BAPSKA - Nakon školskih praznika radionica sviranja na tamburicama bisernicama i bračevima, u sklopu Kulturno-umjetničkog društva "Šokica", a pod vodstvom nastavnika sviranja Marka Benića, počela je 23. siječnja raditi. Radionica sviranja okuplja tri grupe mladih svirača: prvu grupu čini šestero mladih koji uče već četiri godine sviranje, drugu grupu, koja svira već dvije godine, čini dvoje djece, a treću grupu čini sedmero djece, koja uče sviranje tek pola godine. Njih sedmero još uvijek nemaju svoje tamburice za vježbanje, već ih na samom učenju sviranja posude od prijatelja.
- U Bapskoj je mnogo talentirane djece, a Bapska je i jedino selo u iločkoj općini gdje se njegovala tradicija pjevanja narodnih pjesama, plesova i sviranja na tamburaškim glazbenim instrumentima, a to se osjeti i na djeci, jer nije slučajno da ona tako dobro pjevaju i sviraju, rekao nam je nastavnik sviranja iz Iloka Marko Benić, inače podrijetlom iz Slavonskog Broda, koji već 50 godina “druguje” s tamburicom.
U sklopu radionice sviranja odlučeno je da će se starija tamburaška grupa, zajedno s pjevačkom grupom, prijaviti s pjesmom "Čuvaj nas, Sveti Bono", na Bonofest 2007. u Vukovaru.
Autor: S. KOLAK
IZVOR:www.glas-slavonije.hr

Post je objavljen 26.01.2007. u 17:35 sati.