Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fergiebiggifan

Marketing

Dva showa u jednom!

Već duže vrijeme pokušavam pronaći hip-hop live DVD izdanje koje će me oboriti s nogu. Snimka koncerta s kojom ću ostati 'paf', koja može tu live energiju prenijeti na gledatelja. Što se tiče rock i pop glazbe, pronašla sam svoje favorite, ali hip-hop me još nije 'osvojio'
Tako je do mene došlo i live DVD izdanje skupine The Black Eyed Peas, pod nazivom "Live From Sydney To Vegas". Nakon komercijalno uspješnog albuma "Monkey Business", te u potpunosti rasprodanih koncerata diljem svijeta, bilo je i za očekivati da će BEP-ovci povući i taj potez - izdati svoje prvo live izdanje.
Kratki pogled na tracklisting sam po sebi puno obećava; uključeni su gotovo svi njihovi hitovi sa albuma "Elephunk" i "Monkey Business". Iako nisam neki veliki fan skupine The Black Eyed Peas, ipak smatram kako znaju napraviti stvar koja će poharati glazbene ljestvice i plesne podije.
U prepunoj dvorani Superdome, u Sydneyu, BEP-ovci su održali odličan koncert, izveli stvari poput "Hey Mama", "Shut Up", "Where Is The Love", te moj definitivni favorit "Pump It". Komunikacija s publikom bila je na razini, te također između samih članova skupine, gdje niti u jednom trenutku nije nedostajalo pozitivne i 'nabrijane' energije. No, nažalost tu slijedi ali...
Ali sva ta energija, pozitivnost i cjelokupna atmosfera ne dopire do običnog gledatelja, koji nije imao priliku biti na koncertu, pa se sada 'tješi' live izdanjem. Barem sam to tako ja doživjela.
Vrlo zanimljiva stvar na ovom DVD-u je, kako i na samim koricama piše, korištenje 'inovativne tehnologije koja vam omogućuje da se prebacujete s nastupa u Sydneyu na onaj u Las Vegasu, i obratno'.
Što će reći, tijekom snimke koncerta snimanog u Australiji, na ekranu vam se pojavi određena oznaka, te se pritiskom na određeni gumb na vašem daljinskom upravljaču, možete odmah prebaciti na nastup u Las Vegasu, na taj isti trenutak, tj. isti dio pjesme, te pogledati kako je to bilo u The Hard Rock dvorani. Ako vam se ne sviđa, možete se ponovno vratiti u Sydney. Objašnjavanje mi nikada nije bilo jača strana, ali nadam se da shvaćate što je pisac htio reći. Vrlo zanimljivo i zabavno. Ujedno i najveći plus.
Naravno, neizostavni su i dodatni sadržaji koji uključuju dva video-spota, za pjesme "Union" i "Bebot", te dvije live snimke za pjesme "London Bridge" i "My Humps", gdje 'glavnu riječ' vodi Fergie. A kad smo već kod nje, moram priznati kako sam ostala ugodno iznenađena njenim nastupom na ovim koncertima, gdje zvuči odlično i uštimano. Očito si je koka dala truda.
Ukratko, "Live From Sydney To Vegas" je definitvno izdanje koje treba imati svaki fan skupine The Black Eyed Peas. Ako niste fan, možda možete ovo i preskočiti. Što se mene tiče, moja potraga za 'paf' hip-hop DVD izdanjem i dalje traje...


Post je objavljen 27.01.2007. u 21:30 sati.