Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/punkinmysoul

Marketing

Dio scenarija

E ljudi, strogo mi je zabranjeno išta vam otkrivati, snimamo film na temu mitologija, veliki mega super moćni projekt mene i Goića, ljudi trebat će nam mnogo statista, svi vi iz Zadra s vremenom ću vas obavještavati pa ako budete moći pridružit ćete nam se snimanju.Radovi su u pripremi, imamo nekoliko reflektora,4 kamere i Igor će kupiti HD kameru za chroma key efekte,uskoro počinjemo s izradom krana (dizalice za kameru) koja će biti oko 6 m duga (vidi na slikama), također se i scenarij užurbano piše.Ode možete pročitati samo mali dio scenarija,ništa dalje nesmim govoriti.
Dio buduće opreme:
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Ovako će nam izgledati video studio koji je još malo gotov:Image Hosted by ImageShack.us

Slike s probnih snimanja ću ubaciti posebno.
PROLOG:

Mrak.

ŽENSKI GLAS
Čak i bogovi imaju pravila...

Pauza.

ŽENSKI GLAS
Davno... Prije vremena i postojanja, bogovi su se podijelili. Oni moćniji i stariji odlučili su zvladati onima koje su smatrali manje vrijednima, a sebe su nazvali Vrhovnicima. Slabiji bogovi nisu imali izbora, već su se morali pokoriti i služiti im. Neki su se pobunili, no pobuna je brzo bila ugašena. Vrhovnici su donijeli pravila koje su mali bogovi morali poštivati. No jedno je bilo najvažnije i najstrože kažnjavano ako bi bilo prekršeno:

FADE IN

Vidimo prizore prirode. Šume, jezera, mora, stijene...

ŽENSKI GLAS
Samo Vrhovnici smiju odlučivati sudbinama svijetova. Ni jedan mali bog ne smije stvarati ni uništavati svjetove, niti na bilo koji način utjecati na njihov tijek vremena...

Vidimo malo jezero okruženo stijenama i šumom. Iz šume izlazi mlada vitka dijevojka plave kose, odjevena u bijelu haljinu. To je božica Diana.

ŽENSKI GLAS
Božica Diana bila je jedna od malih bogova, zaštitnica životinja u ljudskome svijetu. No ona je htjela više.


Diana prilazi jezeru i klekne. Tužno gleda u praznu točku u vodi dok joj niz lice počinju polako teći suze.

ŽENSKI GLAS
Vidjela je svu pohlepu i zlo na zemaljskome svijetu. Svu njegovu nepopravljivu iskvarenost i trulež. No vidjela je i nešto dobro i nevino, i to je željela sakriti i očuvati. Željela je novi svijet, raj u kojem će sva zemaljska bića moći živjeti u skladu i miru, bez ikakvog znanja da postoji zlo.

Diana ustaje i još uvijek uplakana podiže pogled i gleda u daljinu preko jezera. Na usnama joj se otkriva mali osmjeh.

ŽENSKI GLAS
I to si je i stvorila. Stvorila je Eden. No Vrhovnici su ubrzo saznali za to.

Naglo sve postaje tamno kao da se najednom nebo naoblačilo. Zraka svijetla sa neba obasjava samo Dianu. Izvan te zrake se skoro ništa ne vidi. Preplašena Diana diže pogled prema izvoru te svijetlosti. Iako je svijetlo jako, njoj to kao da ne smeta.

ŽENSKI GLAS
Kaznili su Dianu onime što su bogovi nazivali smrću...

Sa neba vidimo brzu izmjenu jakih bljeskova pračenih jakom bukom, kroz koju se jedva čuje Dianin vrisak. Sve se naglo prekida te ostaje samo bijela svijetlost.

FADE IN. CLOSE UP

Vidimo skamenjeno lice Diane.

ZOOM OUT

Ponovo je svijetlo i normalno vidimo prirodu gdje se nalazimo. Na mjestu gdje je stajala Diana sada je kamena figura.

ŽENSKI GLAS
Pretvorena je u kamen...
Vrhovnici su bili zadovoljni kaznom. Eden su odlučili sačuvati vidjevši sklad koji tu vlada. Odlučili su to mijesto ostaviti bez vladara. Sakriti ga od ostalih bogova, te ga čuvati samo za sebe. No jednu stvar nisu znali. Diana je bila vladarica tog svijeta, i znajući što je čeka stvorila si je nasljednika, i sakrila ga negdje gdje ga Vrhovnici neće pronaći, i ostavila ga tamo da čeka svoje vrijeme...

FADE OUT

Mrak.


NASLOV


Post je objavljen 27.01.2007. u 13:56 sati.